[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:

muzee cu ghid

OraşMuzeul Boierului Român. Conacul acoperit în întregime cu piatră şlefuită

Judeţul Giurgiu. Sat Hereşti. La 30 de kilometri de Bucureşti. Lângă biserică găsiţi un monument istoric, Muzeul Boierului Român.

Oraş„Antipa”. Muzeu pe timp de vară

La aproape un an de la inaugurarea modernizatului Muzeul Național de Științe Naturale „Grigore Antipa”, într-o zi caniculară, am ales să facem o incursiune în biodiversitatea României, ajungând până la a descoperi originile și evoluția vieții.

OraşCaravana Muzeelor la Muzeul Tehnic

Copiii între 6 şi 10 ani îşi pot petrece vacanţa de vară prin intermediul jocului şi al artelor şi vor descoperi, pe înţelesul lor, câteva secrete ale muzeelor şi tehnici artistice inspirate de obiectele de preţ găzduite de acestea.

OraşRecord de vizitatori cu ocazia Nopţii Muzeelor 2012

Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa” a avut la această ediţie a Nopţii Muzeelor un număr record de 21.723 de vizitatori, care au putut intra gratuit să admire expoziţia permanentă.

OraşReportaj: Turul Caselor Memoriale

Într-o duminică de mai, dacă nu aveți idei pentru petrecerea timpului liber, vă propunem un tur prin casele unor mari personalități ale culturii noastre. Noi am profitat de Ziua Porților Deschise de ieri și am „cotrobăit” cu atenție.

OraşZiua Porților Deschise la Casele Memoriale

Duminică, 6 mai, nu vă faceți program! Vă invităm să „cotrobăiți” prin Casele Memoriale din subordinea Muzeului Municipiului București.

OraşMuzeul Copilăriei: Lumea mică a celui mic

Vernisajul celei de-a doua expoziţii din cadrul priectului Muzeului virtual al Copilăriei, Lumea mica a celui mic, are loc pe 3 mai, la Sala Irina Nicolau.

OraşMNIR a redeschis expoziția „Tezaur istoric”

Evenimentul marchează aniversarea a 40 de ani de la înfiinţarea Muzeului Naţional de Istorie a României, la 8 mai 1972. Tot cu această ocazie a fost lansat site-ul unui nou proiect al Muzeului Naţional de Istorie a României, „Oameni, locuri şi comori”.

OraşMuzeul Pompierilor, deschis miercuri pentru elevi și profesori

Elevii atrași de activitatea pompierilor bucureșteni sunt așteptați să viziteze Muzeul Național al Pompierilor (Foișorul de Foc), Facultatea de Pompieri, dar și unități ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Municipiului București.

OraşNou deschis: Muzeul Copilăriei

Zeci de muzee ale jucăriilor, ale trenurilor, ale păpuşilor, ale copilăriei sunt risipite prin Europa. Deocamdată, niciunul în România. Muzeul Ţăranului Român a iniţiat luna trecută un proiect care se va concretiza într-o astfel de instituţie.

OraşMuzeul Copilăriei: Primul episod dintr-o serie de 7

Muzeul Naţional al Ţăranului Român a prezentat aseară, 14 martie, la Sala Irina Nicolau, prima expoziție din cele 7 câte vor fi organizate în cadrul Muzeului Copilăriei.

OraşTop 10 biserici bucureştene de vizitat

Pentru ca vizitatorul să nu zăbovească prea mult cu harta în mână și pentru bucureșteanul care nu a văzut încă minunățiile creștinătății, vă propunem 10 monumente ce nu trebuie trecute cu vederea.

OraşMini-reportaj: Cronică la „Mărțișor”

Lângă Piața Sudului este un Muzeu Memorial. Ca să intrați, bateți în toaca din fier. Tudor Arghezi și familia sa au trăit în lunca de la „Mărțișor” cei mai frumoși ani.

OraşVizite ghidate în Bucureşti. Iată ce am încercat noi!

Uneori nu ești dispus să suporți un îndrumător când vizitezi un muzeu, o casă memorială, o bibliotecă, un palat. Și totuși, constați cu plăcere că nu ai fi înțeles mare lucru din turul cultural dacă ar fi lipsit vocea călăuzitoare.