[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Patricia Marinescu publicat la: 13/08/2012

„Antipa”. Muzeu pe timp de vară

„Antipa”. Muzeu pe timp de vară

La aproape un an de la inaugurarea modernizatului Muzeul Național de Științe Naturale „Grigore Antipa”, într-o zi caniculară, am ales să facem o incursiune în biodiversitatea României, ajungând până la a descoperi originile și evoluția vieții.

Vizita noastră la Antipa a însemnat câteva ore de relaxare, împrospătarea unor cunoștințe, dar și descoperiri. Traseul începe cu subsolul. Am „contemplat știuca” și alte vietăți marine, trecând, pe rând, prin cele cinci bioregiuni din ţară: pontică, stepică, panonică, continentală și alpină. La parter, fiecare dintre marile regiuni biogeografice mondiale este prezentată dioramic. Mai apoi, ajungând la etaj, am descoperit câteva spații interactive și chiar am ajuns în lumea insectelor.

Un tur complet al muzeului, cu opriri și citirea informațiilor pe tot parcursul său, durează în jur de două ore. Ne-au lipsit, totuși, locurile de „staționare”. Abia după mai bine de o oră, găsiți câteva băncuțe pe care se poate zăbovi. După ce ați încheiat vizita, puteți bea o cafea la Cafe Antipa (înăuntru sau pe terasă).

Muzeul este închis lunea, iar în restul zilelor săptămâni, poate fi vizitat în intervalul orar 10:00 – 20:00 (ultimul vizitator intră la ora 19:00). Prețul unui bilet întreg este de 20 de lei. Elevii și studenții plătesc 5 lei, pe baza legitimațiilor valabile, iar pensionarii 10 lei.