[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Aura Clara Marinescu publicat la: 6/10/2011

Metamorfoze urbane: Muzeul Național „Grigore Antipa”

Metamorfoze urbane: Muzeul Național „Grigore Antipa”

Muzeul Național „Grigore Antipa” are o casă nouă, proaspăt „colorată” și reorganizată în cele mai mici detalii.

Clădirile în ruină au devenit monumente de arhitectură, iar câteva dintre construcțiile abandonate sau părăginite din oraș au fost revitalizate în 2011. Ca să supraviețuiască zilelor noastre, Bucureștiul trebuie să renunțe la obiceiurile învechite și să se predea în fața trendului, a imobilelor luminoase, spațioase sau cu grijă reinventate de arhitecți.

Construcția inginerului Mihail Rocco, ce datează din 1906 și pe al cărei „design” și-a pus amprenta arhitectul Grigore Cerchez, este salvată astăzi de la anonimat de compania Artex.

De-a lungul celor aproape doi ani în care muzeul a fost închis pentru reorganizare, casa muzeală a putut fi vizitată doar online prin intermediul tururilor virtuale.

Vă garantăm că a meritat așteptarea. Este singurul loc din Bucureşti unde poţi traversa Jurassic Park, cu „ocolire” prin emisfera nordică, şi unde poţi face scufundări în adâncul Mării Negre fără să ieşi din oraş. „Vietățile” s-au întors la muzeu și încă din 17 septembrie vă așteaptă nerăbdătoare să le vizitați.