[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 12/10/2012
Apeducte din Portugalia – expoziţie de fotografie de Pedro Inácio
Bucureşti 16-28 octombrie 2012, Sala Lapidarium a Muzeului Naţional de Istorie a României. Program de vizitare: Miercuri - Duminică între orele 10 și 18.

Apeducte din Portugalia – expoziţie de fotografie de Pedro Inácio

Muzeul Naţional de Istorie a României găzduieşte în perioada 16-28 octombrie expoziţia de fotografie „Apeducte din Portugalia”, de Pedro Inácio.

Vernisajul va avea loc pe 16 octombrie, la ora 17:30, în Sala Lapidarium a muzeului.

Evenimentul este mai mult decât o expoziţie de fotografie: el se integrează în dialogul artistic iniţiat în 2011 la Muzeul Apei din Lisabona, prin expoziţia Imagens de Amor a Elenei Surdu Stănescu (sculptură) şi a Georgetei Grabovschi (pictură), organizat de ICR.

Apeducetele, o prezenţă naturală în Portugalia, nu se numără printre reperele peisagistice din România. Fotografiile lui Pedro Inácio sunt o invitaţie de a descoperi cum au apărut ele şi cum oraşele au crescut apoi în jurul lor.

„Acest patrimoniu cultural, difuzat pentru prima dată la nivel internaţional, evidenţiază monumente legate de istoria artei şi de aprovizionarea cu apă din Portugalia, construite, majoritatea, între secolele al XVI-lea şi al XIX-lea. Această iniţiativă fotografică urmăreşte atât cercetarea apeductelor portugheze, cât şi să aducă un tribut tuturor celor care le-au înfăptuit”, spune autorul imaginilor.

Pedro Inácio este muzeolog, coordonatorul Muzeului de Apă a Companiei Portugheze a Apelor Libere (EPAL) şi vicepreşedinte al Asociaţiei Portugheze de Muzeologie (APOM). Participă la expoziţii colective şi individuale din 2005, în diferite muzee şi spaţii culturale din Portugalia şi din străinătate: biblioteci, castele, galerii, muzee, mănăstiri.

Expoziţia va fi deschisă între 16-28 octombrie 2012, în Sala Lapidarium a Muzeului Naţional de Istorie a României şi poate fi vizitată de miercuri până duminică, între orele 10.00 – 18.00.