[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 23/05/2012

Record de vizitatori cu ocazia Nopţii Muzeelor 2012

Record de vizitatori cu ocazia Nopţii Muzeelor 2012

Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa” a avut la această ediţie a Nopţii Muzeelor un număr record de 21.723 de vizitatori, care au putut intra gratuit să admire expoziţia permanentă.

Vineri, 18 mai, programul Legănaţi de Deinotherium a primit 20 de copii să viziteze muzeul şi să doarmă în Sala Deinotherium-ului, iar dimineaţa au povestit ce au visat.

Pe lângă expoziţia permanentă, care a putut fi vizitată între orele 18:00 şi 03:00, organizatorii au pregătit mai multe surprize. Vizitatorii au avut în premieră la dispoziţie tehnologia Augmented Reality, prin care au putut interacţiona cu doi elefanţi fosili în 3D.

A fost vernisată şi expoziţia de origimi “Creaţii şi Creaturi din hârtie” realizată de către Asociaţia de Origami România (ADOR). Seara a fost încheiată de programul  “La Antipa, în spatele uşilor închise”, care a adus o nouă conferinţă pentru părinţi şi copii, “Acarienii ţestoasă – Creaturi microscopice din sol”.

De la ora 23:00, din faţa muzeului, au fost lansate spre cer lampioane cu mesajele “Muzeul Antipa nu se uită uşor” şi îndemnul DaVinvi Learning: “Rămâi curios!”.