[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Patricia Marinescu publicat la: 26/11/2014
Brașov Jazz & Blues Festival  2014

Brașov Jazz & Blues Festival 2014

Trupe din România, Scoția, Argentina, Serbia și Statele Unite ale Americii vor urca pe scena Teatrului „Sică Alexandrescu”, în perioada 4-6 decembrie, în cadrul Brașov Jazz & Blues Festival.

Program:

Joi, 4 decembrie, ora 19.00: Accord Vibes (România), Hidden Orchestra (Scoția)

Accord Vibes reuneste trei muzicieni, având cariere solistice impresionante (Alexandru Anastasiu- vibrafon, Fernando Mihalache – acordeon, Michael Acker – contrabas).

Hidden Orchestra vine din Edinburg, Scoția, si creează o muzică ce încorporează și redefinește elemente de jazz, muzică simfonică, hip-hop și electronică pentru a forma un întreg original. Sunetul lor este bazat pe tehnici de producție a negativelor, care înlocuiesc sintetizatoarele cu sunete acustice și instrumente live. Muzica lor este plină de contraste, însă rămâne energică și, în același timp, intimă. 

Vineri, 5 decembrie, ora 19.00: Elena Mîndru Quartet (România), Narcotango (Argentina)

Elena Mîndru este una dintre interpretele cele mai apreciate pe scena de jazz din România, având colaborări şi concerte cu muzicieni români şi internaţionali. A participat şi a câştigat premii în ţară şi în străinătate, atât pentru vocal jazz, cât şi pentru compoziţie clasică, la festivaluri renumite: Jazz Napocensis, Festivalul de Jazz de la Sibiu, Festivalul Jeunesses Musicales, Festivalul Naţional Mamaia, Festivalul George Grigoriu, Festivalul de Jazz de la Montreux (Elveţia), Festivalul Scrivere in Jazz (Sassari, Italia), Keep An Eye Jazz Award (Amsterdam).

Narcotango spun că au încorporat muzica electronică în tangoul autentic, dând naștere unui nou sunet: „asta a fost geneza formației noastre și felul în care simțim muzica într-o manieră actuală. Tangoul s-a răspândit între timp toată lumea, în Europa și nu numai, este ceva foarte la modă”.

Sâmbătă, 6 decembrie, ora 19.00: Berti Barbera & Nicu Patoi (România), Blue Family (Serbia), Sharrie Williams Band (SUA)

Blue Family – grupul de blues din Pancevo (Serbia) a luat fiinţă în anul 1996. Cu o mulțime de apariții în toată țara, trupa a participat la festivaluri și concerte în Ungaria, România, Elveția şi Slovacia.

Sharrie Williams a participat la toate festivalurile prestigioase de blues din Europa şi din Statele Unite ale Americii și este supranumită prinţesa gospel-ului blues-rock-ului, reușind să îmbine în concerte aceste trei genuri muzicale. 

Preț bilete: 80 lei (pentru serile de 4 și 5 decembrie), 90 lei (pentru ultima seară a festivalului, 6 decembrie)