[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 28/02/2014
Un mărțișor pe gustul tuturor (I)
Bucureşti Leonidas Magheru, Bd. Magheru 8-10 (lângă Ciclop)

Un mărțișor pe gustul tuturor (I)

​Mărțișorul o​bișnuia să fie un bănuț de argint sortit să aducă sănătate și prosperitate. Astăzi poate să îmbrace orice formă sau chiar să fie unul virtual. Nu contează dacă e făcut din ceramică, din argint, dacă e dulce sau atent reciclat. Se oferă cu gând bun, se poartă musai cu șnurul roșu-alb.

Mărțișorul dulce mult aduce

Noi am pornit în căutare de mărțișoare mai puțin convenționale chiar din mijlocul orașului. Am trecut repede pe lângă tarabele înghesuite pe la gurile de metrou sau din piața publică.

Asta pentru că, știm cu toții, un cadou, cât de simbolic ar fi el, trebuie să dea dovadă că a fost bine gândit înainte. Mai ales că doamenle și domnișoarele au flerul necesar să depisteze un cadou luat în grabă sau mărțișoarele cumpărate „la kilogram”.

În ciocolateria Leonidas Magheru prețurile sunt, într-adevăr, afișate la kilogram. Însă, pentru prima săptămână din martie vă sfătuim să alegeți pralinele după alte criterii.

Există variate modalități de împachetare, la fel cum în vitrină sunt nenumărate tipuri de ciocolată de diferite gusturi, cu diferite arome sau nuanțe.

În funcție de buget și de forma cutiei cu șnur de mărțișor, puteți să cumpărați o cutie cu o singură pralină (6 lei) sau să vă arătați afecțiunea oferind (de 8 martie, spre exemplu) o cutie „Bijoux” de 12 sau de 30 de praline asortate.

Costă 75 sau 150 de lei.

Avantajul „investiției” este că se poate îmbina utilul cu plăcutul: după ce ați mâncat ciocolata din cutie, aceasta poate folosi, după cum o arată și numele, la compartimentarea bijuteriilor din dotare.

Am găsit la Leonidas Magheru și cadouri gata pregătite pentru primele zile ale lui martie.

De la rigletele de 5 ciocolate, până la cutiile sub formă de inimă ce au alături o sticluță de vin (de ajuns pentru o degustare în doi).

Inutil să enumerăm câte combinații puteți face între cutii, praline sau vinurile asortate acestor gusturi. Ce ar trebui să știți este faptul că în ciocolateria Leonidas Magheru găsiți ciocolată belgiană cu unt, fără unt, clasică sau cu marțipan, cu fructe sau cu lichioruri, mai dulce sau mai amară.... cum vă spuneam – după gust!

(va urma)

 

Leonidas Magheru, Bd. Magheru 8-10 (lângă Ciclop), 031.438.19.57; 0751.137.343; www.ceamaibunaciocolata.ro