[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Aura Clara Marinescu publicat la: 8/11/2012
Bucureşti Vila Noël, Emile Zola 6 (Piaţa Dorobanţi)

Vila Noël, centru de studiu

Vila Noël, centru de studiu

La sfârşitul lunii octombrie am asistat la inaugurarea Centrului Regional Francofon de Studii Avansate în Ştiinţe Sociale.

Acesta va funcţiona într-un imobil care aparţine Statului francez, situat pe strada Emile Zola 6, în Bucureşti. Iniţiatorii acestui proiect sunt Universitatea din Bucureşti, Institutul Francez din România, New Europe College Bucureşti şi Noua Universitate Bulgară. Cu ocazia acestui eveniment a fost ratificat şi Acordul de echivalare între guvernele francez şi român pentru recunoaşterea diplomelor şi perioadelor de studii în învăţământul superior.

Pilotul de avion Louis Noël a lăsat moştenire casa Statului francez (actul de donaţie datează de la 5 mai 1942) „cu condiţia să fie folosită pentru a asigura existenţa şi dezvoltarea operelor franceze în România”. Este vorba despre o clădire de 1.100 de metri pătraţi, ocupată de Serviciul de Cooperare şi Acţiune Culturală al Ambasadei Franţei încă din anii ’90. Vila, situată pe fosta stradă Demetriade, acum Emile Zola, se află în cartierul Dorobanţi, în apropiere de Muzeul Colecţiilor de Artă.

Imobilul acoperă o suprafaţă utilă de aproximativ 800 metri pătraţi, dispune de săli pentru conferinţe şi seminarii (cu o capacitate de 15, 30 sau 100 de persoane), de o bibliotecă şi birouri individuale. Clădirea permite atât amenajarea unor camere pentru 5-8 rezidenţi, cât şi a unei cafenele.

Taguri: