[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:

arhitectura urbana

OraşApel pentru Casa Monteoru

O clădire cu profunde semnificaţii culturale din centrul Bucureştiului va dispărea, începând cu data de 15 aprilie din circuitul public.

OraşDe-a arhitectura, predarea arhitecturii în şcoli de stat şi private

În Săptămâna Astfel asociaţia De-a Arhitectura organizează o serie de conferinţe de arhitectură special pentru copii, care se numeşte De-a Arhitectura povestită.

OraşTo do list - Concurs: Bucureștiul prin ochii Visage

Dacă doriţi să fiţi activi, creativi şi în perioada imediat următoare sărbătorilor, vă propunem un concurs.

OraşVila Noël, centru de studiu

La sfârşitul lunii octombrie am asistat la inaugurarea Centrului Regional Francofon de Studii Avansate în Ştiinţe Sociale.

ŞtiriPrezentare Odaia Creativă în cadrul Bienalei Naţionale de Arhitectură Bucureşti

Odaia Creativă va susţine o prezentare în cadrul conferinţei „Patrimoniu construit şi peisaj”, în cadrul Bienalei Naţionale de Arhitectură Bucureşti, pe 24 octombrie, între orele 15:00 şi 18:00, în Sala de consiliu a Universităţii de Arhitectură din Bucureşti.

ŞtiriDorin Ştefan, invitat la instalart-sculptură-001

instalart/sculptură/001 continuă, iar miercuri 17 octombrie îl are ca invitat pe arhitectul Dorin Ştefan.

OraşA început Bienala Naţională de Arhitectură Bucureşti 2012

Astăzi a debutat Bienala Naţională de Arhitectură Bucureşti 2012 (BNAB), găzduită de Muzeul Naţional de Istorie a României (Calea Victoriei 12).

OraşÎn dulcele stil...Tudor

Aproape de Gara Băneasa, ferită de praful bulevardului și vecină cu Muzeul „Nicolae Minovici”, se ascunde o casă-muzeu, unică în peisajul arhitectural al Bucureștilor. I-am trecut pragul.

OraşMoara lui Assan

La 1853, în București, nu exista nicio fabrică de cărămidă construită. Acesta este și anul de naștere al an­samblului de clădiri din zona Obor-Lizeanu, prima moară de aburi din România, construită de negustorii Gheorghe Assan și Ioan Martinovici.

OraşJan Gehl revine la București pentru a lansa „Orașe pentru oameni”

La invitația igloo media, renumitul arhitect danez Jan Gehl va fi prezent pentru a doua oară în București și va susține miercuri 6 iunie, ora 18.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare București, conferința de lansare a cărții „Orașe pentru oameni”.

OraşPunct și contrapunct - Interviu cu arhitectul Dorin Ştefan

Ce anume este arhitectură, cine are nevoie de repere, cum privesc arhitecții orașul și cum îi privește orașul pe ei – sunt câteva chestiuni pe care le explică profesorul și teoreticianul Dorin Ștefan ...

OraşCui i-e frică de cartierul Matache?

Printre evenimentele și lansările de carte care se succed la Bookfest 2012, astăzi a avut loc o dezbatere cu o temă fierbinte și de actualitate, o problemă care ar trebui să ne doară pe toți: reașezarea și păstrarea cartierului Matache în oraş.

OraşInterviu cu Andreea Răsuceanu: „Mântuleasa, cel mai bun teaser pentru o întreprindere turistică culturală!”

Doctor în filologie, traducător și redactor al editurii Humanitas Fiction, Andreea Răsuceanu a debutat ca scriitor în 2009 cu volumul „Cele două Mântulese”.

OraşInterviu Elena Martin - Leacuri pentru vicii urbane

Dacă zidurile ar vorbi, cu siguranţă ar povesti despre cei care scot la lumină trăsăturile lor ascunse. Elena Martin este restaurator, omul discret care descoperă poveștile ascunse ale clădirilor. Luna aceasta se „îngrijește” de Casa Mincu.

OraşEliodor Popa: „Arhitectura se face, nu se povestește“

Eliodor Popa lipsește de la dezbaterile și conferințele despre starea Bucureștiului, despre demolări sau despre gestionarea patrimoniului construit. În schimb, are trecute în CV proiecte de anvergură.