[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Aura Clara Marinescu publicat la: 15/11/2012
Bucureşti Expoziţie la metrou, până pe 14 decembrie

Cu metroul prin București

Cu metroul prin București

Spațiul public de la metrou va fi transformat într-o galerie permanentă de fotografie a Bucureștiului.

Mergi?

Metroul împlinește luna aceasta 33 de ani de existență. Cu această ocazie, Metrorex organizează mai multe acțiuni. Prima a avut loc aseară, mai exact vernisajul expoziției de fotografii „Cu metroul prin București”, un proiect inițiat de Asociația Bucureștiul meu drag și susținut de Metrorex și Apa Nova.

Expoziția marchează totodată inaugurarea „Galeriei din Galerie”, un proiect de transformare al spațiului public în prima galerie subterană permanentă a Bucureștiului.

Fotograful Mihai Petre de la Asociația Bucureștiul meu drag a expus 20 de imagini atât din subteran cât și din punctele turistice ale Bucureștiului, interiorul unei stații de metrou și alături o imagine din oraș de deasupra acesteia.

Galeria este amplasată pe pasarela de la staţia de metrou Unirii 1 dinspre pasajul spre staţia de metrou Unirii 2.


Peronul stației de metrou a fost aglomerat aseară, iar călătorii au urmărit un scurt recital de vioară și violoncel al muzicienilor de la Asociația ”Arta nu mușcă”.

Expoziția va putea fi văzută timp de o lună la metrou, aceasta fiind perioada de succedare a evenimentelor culturale, după cum afirmă reprezentanții Metrorex.

Duminică, 18 noiembrie, de la ora 11.00, sunteți invitați în subteran, să vedeți Dispeceratul Central, inima metroului, la Ziua Porților Deschise.