[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 8/05/2012

Magistrala 6?

Magistrala 6?

Metrorex intenționează să construiască o a șasea magistrală pe sub pământ, „Legătura rețelei de metrou a Municipiului București cu Aeroportul Internațional Henri Coanda – Otopeni”, anunță compania.

Lungimea estimată a traseului este de 14 km, iar numărul de stații propus este de 12 ( Pajura, Expoziţiei, Piaţa Montreal, Gara Băneasa, Aeroport Băneasa, Tokio (Băneasa Institut), Washington (Jandarmeriei), Paris (Padina), Otopeni Sud, Otopeni Centru, Otopeni Nord şi Aeroportul Otopeni).

Durata contractului pentru realizarea lucrărilor la structura de rezistență ajunge la 60 de luni de la data atribuirii licitației.  


Valoarea estimată a investiției este de circa un miliard de euro, finanțarea urmând a fi asigurată din credit extern (garantat de stat) și alocație de la bugetul de stat.


Pentru finanțarea proiectului a fost semnat Acordul de împrumut nr. ROM-P5 din data de 10 martie 2010, în valoare de 41.870 milioane Yeni, între România, reprezentată de Ministerul Finanțelor Publice, în calitate de Împrumutat, și Agenția Internațională de Cooperare a Japoniei (JICA), aprobat ulterior prin Legea nr. 228/10.12.2010. Proiectul va fi adus la îndeplinire de către Metrorex, în calitate de agenție de implementare.