[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Patricia Marinescu publicat la: 5/07/2012

În vizor: Loungerie II

În vizor: Loungerie II

Opt oameni dintr-un grup de prieteni activează sub denumirea de Abator Industries.

„Suntem împărţiţi în mai multe proiecte. Fiecare s-a alăturat unei idei concretizate prin di­ver­se oportunităţi. Este vorba despre Tunesinnaourheads, Ual­varin vs. Seibartut, The Shape of Moombathon şi Loungerie II”. Acesta din urmă se prezintă în formula: voce (Andreea Tincea), chitară (Cătălin Lungu), tobe (Daniel Iliescu), chitară 2 şi su­nete (Dan Michiu), voce 2 şi spoken word (Andrei Bucureci) și bas (Doru Boeriu). Cei şase protagonişti Loungerie II au reu­­şit în 9 luni de la înfiinţare să susţină o serie importantă de concerte și să înregistreze două piese în studio – Oraşul şi Night­driver, care este şi primul single al lor în heavy-rotation la Guerrilla.

 

„Cu Loungerie ieşim mult la înaintare. Ne dorim să le scoatem şi pe celelalte mai mult la lumină, însă vorbim des­pre nişte performance-uri pe care nu le poți face zilnic”, spune Cătălin Lungu. Loungerie – grup punk-jazz, lounge – a fă­cut muzică live pentru un spec­tacol de teatru de păpuşi despre viaţa lui Van Gogh, dar şi pentru Metropolis, film ce a rulat la Centrul Ceh. Celelalte proiecte se îndreaptă către post­ rock, electro-dub, respectiv, experimental noise. Mai există, în lucru, Tyranosaurus Jazz, care va aduce sonorităţi hip-hop jazz. Legat de percepţia publicului faţă de grupurile în care sunt implicaţi cei opt, Andreea Tincea este de părere că, indiferent de faptul că por­nesc de la un aluat de bază, „dacă îl asculţi pe fiecare în parte, conştient de numele pe care-l poartă, nu ai cum să le încurci”. Reţeta pe care o aplică live: „în funcţie de evenimentul respectiv, de aso­cierea cu alte trupe, încercăm să fim­ cât mai de acolo”. Cât priveş­te desfăşurarea de forţe, momen­tan, totul se desfăşoară pe cont propriu.

 

„Nu avem niciun sponsor în spate. Tot ce facem este prin propriile puteri”. Din păcate, casele de discuri cu care au vorbit până acum nu s-au arătat deschise, deocamdată. „Majo­ritatea lucrurilor, fie că-i vorba des­pre oameni sau instituţii, funcţionează ca rezultat al marke­tingului. Trebuie să cunoşti oa­meni, să ai bani...”. Lucrurile, însă, se mişcă destul de bine, în ceea ce-i priveşte. Loungerie II se pregătesc şi pentru lansarea primului videoclip, piesa Oraşul este beneficiara, şi reprezintă, de asemenea, o premieră pentru regizorul Emanuel Dobrincu. Iar lucrul în echipă se arată facil – se întâmplă ca Andrei să găsească rime sonore, le trimite tuturor, apoi Andreea scrie versurile, iar atunci când se întâlnesc, trec di­rect la treabă. „Pot scrie şi ver­suri la comandă, dar, de regulă, sunt compoziţii naturale, ca să zic aşa”. Despre cel mai tânăr dintre colegi, Daniel Iliescu, nu au decât cuvinte de laudă. La 18 ani, este singurul dintre ei care are studii muzicale, va urma şi Conservatorul, iar, între timp, plea­că la un masterclass de per­cuţie. Grupul a concertat la Fes­tivalul de Jazz de la Sibiu, în cadrul EuropaFest şi pentru Familia Regală, pe 8 iulie urcă pe scenă la B’Estfest, şi foarte posibil îi vom vedea la Muscel cLoverFest, la final de august, fără a face neapărat coveruri.

Taguri: