[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Patricia Marinescu publicat la: 15/05/2013
Bucureşti

Depeche Mode, Arena Naţională, 15 mai. Preţ bilete: 135 (Gazon B), 145, 170, 200, 240, 275, 320, respectiv 435 lei, în tribune si peluză.  Gazon A, sold-out.

I feel… Depeche Mode

I feel… Depeche Mode

După mai bine de trei decenii şi 13 albume de studio, britanicii nu şi-au pierdut amprenta, poate puţin din forţă. Şi spun asta privind prin prisma celui mai recent album, Delta Machine.

Cu un sound mai “subţire” decât incontestabilele  Violator (1990), Songs of Faith and Devotion (1993) sau Ultra (1997), materialul a fost aşteptat cu sufletul la gură de fani, cu multă curiozitate a maselor amatoare de muzică, de genul: “oare mai pot ceva?” şi, cel mai probabil, pentru că era evidentă urmarea: un turneu de amploare şi revenirea în România. Un live Depeche Mode, judecând după cele întâmplate în urmă cu şapte ani, este absolut revelator. Chiar dacă în anii ‘90 făceam parte din cealaltă tagmă, ca mulţi (din ambele tabere), am dezvoltat interes în muzica “adversarilor”. Totuşi, cu moda mi-a fost întotdeauna greu. Fără brizbrizuri, fără texte introductive ori de măgulire inutilă, pe scenă, Gahan & co. sunt un bulgăre de energie, sunt incendiari.  Aşa a fost în 2006. Un show în cadrul căruia un rol important l-a avut şi publicul – foarte receptiv şi avid, fără să fie distras la acea vreme de folosirea gadgeturilor. Şi chiar dacă unii încă nu ştiau “cine dracu’ e Richard”… sigur au aflat după. Pot spune, fără să stau pe gânduri, că Depeche Mode este o trupă “de live”.  Cele mai recente înregistrări urmărite, datând de prin 2010, îi dezvăluie la fel. Rămâne de văzut dacă, trei ani mai târziu şi acest nou album au provocat vreo schimbare de vitalitate. Altfel, enjoy the music!

foto: Steven Wallraf

Taguri: