[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Patricia Marinescu publicat la: 17/09/2012
Hiromi: The Trio Project. Meet & greet, la Sala Radio

Hiromi: The Trio Project. Meet & greet, la Sala Radio

Una dintre cele mai tinere pianiste de jazz recunoscute la nivel mondial, Hiromi Uehara, revine în România, pentru prima dată la București, alături de Anthony Jackson (bas) și Simon Philips (baterie).

Grupul va concerta pe 10 noiembrie 2012, la Sala Radio.

Îmbinând jazz-ul, post bop-ul, rock-ul progresiv şi muzica clasică Hiromi Uehara şi-a câştigat deja un loc în privilegiată galerie a muzicienilor inovatori. Hiromi Uehara (n.1979) a electrizat audienţa şi criticii de pretutindeni încă de la debut.

Născută  în Japonia la Shizuoka, pianista şi-a început studiile muzicale la vârsta de 6 ani. La 14 ani cânta deja cu Orchestra Filarmonicii din Praga, iar la 17 ani cu Chick Corea. Absolventă a Berklee College of Music din Boston, Hiromi debutează pe piaţa muzicală în 2003, de atunci fiind într-o continuă ascensiune. Discografia sa include albumele: Another Mind (2003), Brain (2004), Spiral (2006), Place to Be (2009), Time Control (2007), Beyond Standard (2008), Voice (2011-The Trio Project).

O prezenţă scenică, amestec de fragilitate şi spirit ludic, o abordare muzicală nonconformistă şi pasională fac din Hiromi un artist profund al cărui performance nu încetează să uimească şi să seducă.

 

Anthony Jackson (n. 1954) este un muzician new-yorkez nominalizat la premiile Grammy,  creditat de breaslă instrumentiştilor cu inventarea basului cu 6 corzi. Apare ca invitat pe mai mult de 500 de albume alături de nume sonore ca Paul Simon, Pat Metheny, Dave Weckl, Chick Corea, Steely Dan, Al Di Meola, Michel Petrucciani.

 

Simon Phillips (n.1957) a devenit muzician profesionist încă de la vârsta de 12 ani, patru ani mai târziu dovedindu-şi abilităţile în celebrul musical Jesus Christ Superstar. Lista muzicienilor cu care a colaborat este ea însăşi cea mai onorabilă carte de vizită: Toto, Jeff Beck, Whitesnake, Mike Oldfield, Gary Moore, Mick Jagger, Joe Satriani, Judas Priest, The Who, David Gilmour, Tears For Fears.

 

Accesul în sala de concert se face începând cu ora 20:00. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toată durata concertului.

Biletele pentru acest eveniment costă 75, 115 şi 135 de lei, în funcţie de amplasarea locurilor, şi vor  putea fi achiziţionate prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Carturesti şi  Humanitas) şi online pe eventim.ro.

 

Primele 100 de bilete cumpărate participa la o extragere pentru 10 pass-uri meet & greet cu Hiromi. Trimiteţi codul de bare de pe bilet însoţit de numele  cumpărătorului pe adresa office@twinarts.ro (subiect: meet & greet  Hiromi). Câştigătorii vor fi anunţaţi pe pagina de Facebook Twin Arts.