[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Patricia Marinescu publicat la: 9/04/2013
Experimentul Tarja
Bucureşti Tarja Turunen, Sala Palatului, 7 mai. Preț bilte: 90-245 lei

Experimentul Tarja

S-au scris și am citit multe despre Tarja Turunen. Ce-i drept, era firesc, concertul de luna asta este al optulea pe care interpreta finlandeză îl susține în România. Însă, dacă n-aș fi știut cum și ce cântă, nu cred că rândurile respective m-ar fi convins să merg să o văd.

Cum eu pornesc  de fiecare dată de la ideea că totul trebuie încercat, vă îndemn la același lucru. De această dată, m-a convins și toboșarul Mike Terrana. „Metalul este mult mai rigid în structură, nu prea e loc de schimbări, însă muzica Tarjei este mult mai complexă, este o altă experiență”. Așadar, despre asta este vorba, despre experiment. Un experiment este concertul în sine: colaborarea celor doi cu o orchestră simfonică. Peste 70 de instrumentiști vor urca pe scenă împreună cu un cor format din 15 persoane. Mai stați pe gânduri?

De cealaltă parte, Tarja spune că va continua să facă muzică, „pentru că asta mă face foarte fericită”. Anul trecut voia să ia o pauză de cinci ani. S-a răzgândit. Are o fetiță de opt luni, care o însoțește în turneu și chiar la conferințele de presă, însă lucrurile nu s-au complicat deloc. Micuța i-a stat alături mamei sale chiar și la înregistrarea părților vocale pentru piesa Never Too Far a lui Mike Oldfield...

E drept, rockul simfonic nu e pe gustul tuturor, dar cred că (și asta ține și de inginerul de sunet, oricare ar fi el), la Sala Palatului, vom asculta un concert impecabil.

Taguri: