[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Patricia Marinescu publicat la: 30/05/2012
De ce să mergi la ARTmania 2012?

De ce să mergi la ARTmania 2012?

Între atâtea festivaluri și concerte estivale, care ar fi motivele pentru care să petrecem cel puțin două zile de august la Sibiu?10 și 11 august înseamnă concerte rock la Sibiu. Headlineri: Die Toten Hosen și My Dying Bride.

MUZICA

Este un eveniment exclusivist, din acest punct de vedere. Preponderent, orientat spre goth metal, ARTmania vine și cu suprize.

La edițiile anterioare, pe afiș au stat nume ca: HIM (2006), Within Temptation (2007), Tiamat, Lacrimosa (2008), Nightwish, Tristania, Opeth (2009), Serj Tankian, Dark Tranquillity (2010) și Lacuna Coil, Tarja Turunen (2011).

 

În 2012, headlinerul primei zile de festival este trupa germană Die Toten Hosen. Personal, o preferată. În premieră absolută în România, Pushed Again, Hier Kommt Alex, Zehn Kleine Jägermeister și alte piese consacrate se vor auzi live la Sibiu, la fel și de pe noul material al trupei, lansat anul acesta,  Ballast der Republik.

 

De cealaltă parte, cu 11 albume la activ, în cei 21 de ani de carieră, este a treia oară când formația britanică My Dying Bride urcă pe scena amplasată în Piața Mare. Și asta nu poate să reflecte decât succesul prezențelor anterioare.

 

Pe afișul din 2012 al festivalului se mai află trupe ca Poets of the Fall, Edguy, Trail of Tears și Epica. Deloc de trecut cu vederea.

Poets of the Fall cântă rock alternativ. Finlandezii sunt o prezență puternică pe scena europeană, activând în mai multe arii, de la muzică la film și chiar jocuri video.

Edguy, heavy metal german pe val. Au cântat cu Aerosmith și Scorpions, au susținut concerte sold-out în mai multe țări, iar la Sibiu aduc și cel mai recent disc al lor: Age of the Joker.

Trail of Tears vin din Norvegia pentru prima dată în România. Goth metal ca la carte.

Tot în premieră în țara noastra, Epica și noul lor material Requiem for the Indifferent.  

 

ORAȘUL

SibiuAm vizitat recent Sibiul. M-am putut bucura de unul dintre cele mai frumoase peisaje citadine, de gazde binevoitoare și primitoare, de prețuri nu foarte diferite de cele din Capitală și, cel mai important, de calmul oamenilor, implicit, al orașului.

 

Piața Mare, străjuită de Muzeul Brukenthal, pe de o parte, este poate unul dintre cele mai ofertante spații pentru concerte, iar în materie de baruri și terase, cu siguranță, veți găsi ceva pe gustul vostru. Câteva detalii despre locante sibiene, în numărul de iunie al revistei BeWhere!

 

Festivalul ARTmania de la Sibiu are loc în perioada 6 – 12 august și include concerte, expoziții, workshop-uri și alte evenimente dedicate artelor frumoase. Concertele din Piața Mare vor avea loc vineri și sambata, 10 și 11 august.

Biletele și abonamentele pot fi cumpărate din rețelele magazinelor Eventim, Diverta și online, prin eventim.ro, myticket.ro sau shop.artmania.ro, la prețul de 130 lei/abonament și 90 lei/bilet, urmând ca din luna iulie și până în ultima zi de festival un abonament să coste 150 de lei, iar un bilet pentru o zi – 100 de lei, pentru principalele evenimente din festival.

 

Program ARTmania 2012:

10 august:

Trail Of Tears

Epica

Deathstars

Die Toten Hosen

 

11 august:

Poets of the Fall

Delain

Edguy

My Dying Bride