[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Mihai Nicolau publicat la: 7/10/2012
Dave Matthews Band  - Away from the World
Albumul lunii

Dave Matthews Band - Away from the World

Albumul asupra căruia mă voi opri este Away from the World, semnat de o trupă foarte dragă mie, Dave Matthews Band. DMB nu este genul de trupă care să impresioneze. Este o trupă de la care te aştepţi să cânte ca şi până atunci.

Într-o zi de tristă amintire, 11 septembrie, s-au lansat câteva albume de ascultat: pe lângă Bob Dylan, Tempest (acesta fiind al doilea album lansat de Dylan pe 11 septembrie, după Love and Theft, 2001), NOFX cu al 12-lea album, Self Entitled, tinerii suferinzi The XX lansează Coexist, Chris Robinson Brotherhood, The Magic Door, şi Hoobastank, Fight or Flight. Albumul asupra căruia mă voi opri este Away from the World, semnat de o trupă foarte dragă mie, Dave Matthews Band. DMB nu este genul de formație care să impresioneze. Este una de la care te aştepţi să cânte ca şi până atunci. Nu experimentează, ci îşi stăpâneşte stilul şi sunt plini de inspiraţie, asta fiind dovedit chiar de la debut. Şi uite că aşa o trupă a cărei primă repetiţie a fost un dezastru a ajuns să lanseze al optulea album de studio.

Broken Things este piesa care deschide Away from the World (titlul se regăseşte în piesa The Riff). „Sometimes the road is crystal / And sometimes I feel like I'm losing my mind” sunt primele versuri ale albumului, și ne cam facem o idee înspre ce direcţie se îndreaptă materialul:  înfrângere, minciuni, dezamăgiri şi toate cele, dar şi schimbare (Gaucho – o piesă care mă face să mă întreb „ce am făcut eu ca să schimb lucrurile? Ce am făcut bun pentru cei din jur?”). Belly Belly Nice este un funk foarte reuşit, care demonstrează că DMB au avut puterea de a continua să cânte împreună, după dispariția saxofonistului LeRoi Moore. Mercy este single-ul de debut, o piesă care merge mână în mână cu Gaucho.

Albumul este cântat în bine-cunoscutul stil, cu accentul zglobiu, piesele te izolează de restul lumii, iar mie mi-au trezit sentimentul că ar trebui să fiu mai atent cu cei din jur, fie să mă feresc, fie să îi sprijin. Este greu să fiu selectiv în ceea ce priveşte piesele pe care vi le recomand spre ascultare cu atenţie, îmi este greu să fiu imparţial, în ceea ce priveşte DMB, de aceea mă opresc aici şi vă rog să îmi spuneţi de câte ori aţi avut (dacă aţi avut) pielea de găină la audiției ultimei piese, Drunken Soldier. Atenţie, se cântă!