[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Patricia Marinescu publicat la: 7/10/2012
Bucureşti Portnoy, Sheehan, Sherinian & MacAlpine, Jukebox Venue, 20 octombrie, ora 21:00. Preț bilete: 110 și 180 lei

Virtuozitate la… superlativ – Portnoy & friends

Virtuozitate la… superlativ – Portnoy & friends

Mike Portnoy este elementul central al proiectului care ajunge în premieră la București. Membru fondator al Dream Theater, grup pe care l-a părăsit după 25 de ani. Portnoy a adunat alți trei instrumentiști consacrați și a pornit-o prin lume.

Rating BeWhere!: 8.5
Rating-ul tău:
Mergi?

Deocamdată, Europa și Asia. Între timp, se ocupă și de Flying Colors, Transatlantic, Adrenaline Mob, Liquid Tension Experiment sau Stone Sour, printre altele. Compune (și versuri), mai cântă și la bas, și la chitară. Este un inovator în ale bateriei, recunoscându-se influențat de unii ca Ringo Starr, Keith Moon, Frank Zappa sau Neil Peart.

Cumva în plan secund, dar nu prea… basistul Billy Sheehan, clăparul Derek Sherinian şi chitaristul Tony MacAlpine urcă pe aceeași scenă. Legat de această alăturare, inițial creată pentru două show-uri în ianuarie, Portnoy nu se aștepta la un așa succes, garantând acum o adevărată experiență. Pe MacAlpine l-am văzut și la începutul anului, sub nume propriu, în concert la București. Și ce performance! Clasic, jazz, fusion și metal.

Despre basistul Sheehan știm că a colaborat cu Steve Vai, David Lee Roth, însă ce l-a consacrat a fost folosirea unor tehnici puțin ortodoxe în ceea ce privește interpretarea.

De cealaltă parte, Derek Sherinian a înregistrat și concertat cu Alice Cooper, Billy Idol, Malmsteen sau Alice in Chains și Zakk Wylde, Dream Theater. Nume suficiente să ofere garanție. În urmă cu doi ani, el a pus bazele unui supergrup: Black Country Communion, din care fac parte Glenn Hughes, Jason Bonham și Joe Bonamassa. La București, ne pregătim să ascultăm creații semnate de cei patru de-a lungul carierei, dar și coveruri după piese clasice instrumentale.