[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Patricia Marinescu publicat la: 4/09/2012

The Progressive-Rock Dream Team: Portnoy, Sheenan, MacAlpine & Sherinian

The Progressive-Rock Dream Team: Portnoy, Sheenan, MacAlpine & Sherinian

Bateristul Mike Portnoy, basistul Billy Sheehan, chitaristul Tony MacAlpine și clăparul Derek Sherinian susțin un concert în data de 20 octombrie, la Jukebox Venue.

Cei patru vor interpreta atât piese de pe albumele solo lansate de-a lungul carierei, cât și din colaborările fiecăruia.

 

Unul dintre cei mai importanți instrumentiști ai lumii – Mike Portnoy, fost baterist și co-fondator al formației Dream Theater, formație care va concerta anul viitor în cadrul OST Fest, este și fondatorul acestui proiect. Intenția inițială a fost aceea de a cânta la cel mai mare târg al industriei muzicale, National Association of Music Merchants (NAMM), eveniment care are loc anual în California. Prima apariţie în faţa unui public a celor patru a fost câteva zile mai târziu, la finala Guitar Center Drum Off, un talent-show de nivel naţional în Statele Unite. Urmare a cererilor din partea producătorilor, cei patru muzicieni s-au hotărât să continue proiectul fără nume şi chiar să pornească într-un turneu mondial.

 

Mike Portnoy este unul dintre cei mai mari baterişti ai lumii, fiind fondatorul trupei Dream Theater, în care a activat timp de 25 de ani. De-a lungul timpului, Portnoy a primit numeroase premii pentru cariera sa artistică şi a cântat, în perioada Dream Theater, şi în alte proiecte celebre în lumea progressive rock precum Transatlantic, Liquid Tension Experiment, Office of Strategic Influence (OSI), Yellow Matter Custard, Cygnus and the Sea Monster, Hammer Of the Gods sau Amazing Journey. După ce a părăsit Dream Theater, a colaborat pentru o scurtă perioadă cu Avenged Sevenfold, după care a fondat două proiecte, Adrenaline Mob şi Flying Colors.

 

Cele mai importante premii primite de Portnoy sunt cele 12 distincţii Best Progressive Rock Drummer of the Year, primite 12 ani la rând din partea prestigioasei reviste Modern Drummer Magazine.

Un clăpar excepţional, Derek Sherinian a cântat cu Portnoy la Dream Theater în anii '90. Este unul dintre fondatorii formaţiei Planet X, a cântat cu KISS, Alice Cooper, Billy Idol, şi, în prezent, face parte din trupa Black Country Communion.

 

Tony MacAlpine este unul dintre cei mai apreciaţi chitarişti ai rock-ului international. Artistul este cunoscut pentru albumele sale solo, dar şi pentru colaborările cu Steve Vai, Planet X, CAB sau cu basistul Billy Sheehan.

La rândul lui, Sheehan este considerat un basist impecabil, care, după cum spun organizatorii concertului de la Bucureşti, „a schimbat concepţia despre acest instrument prin stilul său de a cânta”. Billy Sheehan a cântat cu Mr. Big, dar şi cu Steve Vai, Niacin, Talas sau David Lee Roth.