[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Florin Barbu publicat la: 8/11/2012
Bucureşti Four Seasons, Vasile Lascăr 81

Four Seasons - cronică de local

Four Seasons - cronică de local

După cum am citit pe bine organizatul site, restaurantul este deschis în decembrie 2002, așadar, iată o bună ocazie să urăm echipei celor „patru anotimpuri” ani mulți și clienți mulțumiți, sătui și fideli!

Mergi?

Și acest local este apreciat și căutat pentru că nu face compromisuri, astfel că poate fi considerat unul dintre cele mai bune locuri unde puteți mânca specific libanez și nu greșesc spunând că, alături de Piccolo Mondo, formează un cuplu imbatabil al bucătăriei libaneze din cetatea lui Bucur. E mai sigur să rezervați o masă, dar am fost norocoși și ne-am așezat la o masă pe terasa din spate, acum acoperită. Ceaiul libanez și airanul ne-au însoțit în timpul lecturii meniului, din care am ales sambusek asortat (pateurile libaneze umplute cu spanac, cu brânză și cu carne, 18 lei), cu taboule (15 lei) alături, firește, plus limbă în sos de lămâie (25 lei), makdous (vinete mici murate și umplute, 17 lei), batata harra (cartofii copți și picanți, 11,50 lei), cu obligatoriile pite libaneze. Și ne-am „dedulcit” la Noaptea de Beirut (crema de lapte cu esență de flori de trandafiri, cu banane, mire și nucă, 15 lei) și la prăjitura libaneză (un soi de mici sarailii, puțin mai lejere, 15 lei).

După cum vedeți/citiți a fost o masă destul de variată, tipic libaneză, care îmbina carnea, legumele, sosurile, din care nu puteau lipsi lămâia, uleiul de măsline, condimentele picante și ingredientele proaspete. Mi-au plăcut micile vinete murate, al căror gust ușor înțepător era balansat de textura și gustul umpluturii. Delicios! Sambusek-urile aveau foietajul cald și bine copt, îndeajuns de gros cât să simt textura ușor crocantă până să ajung la umplutura cu gust plin, indiferent că era carne, spanac, sau brânză și merg bine cu cartofii condimentați și cu prospețimea salatei taboule. Toate texturile, culorile și aromele astea pregnante au avut finalul po­trivit în deserturile bogate, dulci și aromate, care și-au făcut loc în stomacul bine gar­nisit. Simplu spus, mâncarea ideală pentru toate ano­timpurile!


Four Seasons, Vasile Lascăr 81, 0722.216.666