[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Florin Barbu publicat la: 8/11/2012
Bucureşti Piccolo Mondo, Clucerului 9

Piccolo Mondo - cronică de local

Piccolo Mondo - cronică de local

Anul viitor, acest restaurant va împlini 20 de ani și este printre primele cu specific din București.

Mergi?

A fost de la început un reper și rămâne la fel și acum. Pentru mine este cel mai bun restaurant libanez din oraș și niciodată nu am regretat că am mâncat aici. Și acum surprinde abundența meniului, din care, de fiecare dată, mi-e dificil să aleg rapid ceva.

Deși merg de ceva timp la Piccolo Mondo, e prima oară când urc la terasa spațioasă și aerisită. La fel, sunt nehotărât și cred, naiv, că, citind tot meniul, decizia îmi va fi ușurată. Oricum, comand un ibric cu ceai (15 lei) și, când îmi este adus, comand homos foul (16 lei, 230 gr.), taboule (17 lei) și delicioasa și faimoasa pită umflată (5,50 lei).

Cam după 15 minute, ospătarul amabil îmi aduce farfuriile pline, plus farfuria goală pe care să „asamblez” îmbucăturile. Acest humus are boabe de fasole libaneză, oarecum albă, mare și fiartă perfect, care îmbogățește și catifelează apreciata pastă de năut. Eu împachetam humus foul și taboule în fâșii de pită și... nu mă opream decât pentru a bea ceai.

Oricum, am păstrat din salata de pătrunjel cu roșii (mare, 225 gr.) și pentru habra (27 lei, 100 gr.), pasta din carne crudă de oaie cu condimente. E savuros acest habra, carnea fiind tocată foarte fin, astfel că primiți o farfurie cu o pastă delicată, roșie, care face perfectă com­binația cu taboule și cu pasta de usturoi (5 lei, 50 gr.), toate așezate pe pita caldă. Și ce face aceste mâncăruri și mai delicioase e faptul că pot fi mâncate cu mâna, modul ideal de a le savura.

Iar dacă veniți mai mulți la masă, vă așteaptă un festin, pentru că e obligatoriu să cereți cât mai multe feluri. Eu eram singur și am închis masa cu special piccolo mondo (17 lei, 200 gr.), desertul care, într-un castron țărănesc plin, ascundea sub un strat de amestec de fistic pisat, o combinație asemănătoare cu tiramisu. Piccolo Mondo, alegerea perfectă!


Piccolo Mondo, Clucerului 9, 021.222.57.55, 0722.205.020; www.piccolomondo.ro