[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:

Florin Barbu

A colaborat cu publicațiile TimeOut București, Dilema veche, Dilemateca, Observatorul Cultural și, din octombrie 2011, este Editor Localuri al revistei BeWhere!.

editori.bewhere.ro/florin-barbu/
Slow food: The Kitchen
Bucureşti The Kitchen, Benjamin Franklin 9

Slow food: The Kitchen

Sau, altfel spus, „Slow food to take home”, așa cum stă scris pe reclama de deasupra intrării în acest spațiu din centrul Bucureștiului, unde puteți mânca foarte bine, adică mâncarea este gătită de pe o zi pe alta, în cantități rezonabile și ...

Filmele săptămânii la TV: Toată lumea din..., True Grit, Austin Powers 2, Born on the Fourth of July

Filmele săptămânii la TV: Toată lumea din..., True Grit, Austin Powers 2, Born on the Fourth of July

Vreme nasoală, filme în casă: Toată lumea din familia noastră, Adevăratul curaj/True Grit, Austin Powers 2-Spionul care mi-a tras-o, Născut pe 4 iulie/Born on the Fourth of July.

I missed Bond!
Skyfall/007: coordonata Skyfall, Marea Britanie-SUA, 2012, 143 minute, regia Sam Mendes

I missed Bond!

Sunt 50 de ani de când agentul Majestății Sale, James Bond, aka 007, a apărut pentru prima oară pe ecranele lumii.

Venezia. Vitală și impunătoare

Venezia. Vitală și impunătoare

Venezia nu te cucereşte ca orice oraş pe care-l vezi pentru prima oară, nu te lasă să o descoperi încetul cu încetul, în propriul ritm.

Restaurant chinezesc: Peking Duck
Bucureşti Peking Duck, Mihai Bravu 62A, 0724.725.372, 0753.053.997; www.pekingduck.com.ro

Restaurant chinezesc: Peking Duck

Pe 1 octombrie este ziua naţională a Chinei. Un bun prilej de a da o tură prin oraş, în căutare de noi localuri cu specific.

Local Nou: Negresco
Bucureşti Negresco, Stavropoleos 3, 0720.667.766; www.negresco.ro

Local Nou: Negresco

Pe o stradă frumoasă, plină de is­torie şi clădiri vechi, este deschis nu de mult timp un restaurant al cărui nume are rezonanţe... azure.

Restaurant nou: Mica Elveție
Bucureşti Mica Elveție, Franceză 60; www.micaelvetie.ro

Restaurant nou: Mica Elveție

Una dintre calităţile pe care trebuie să le aibă un restaurant pentru a fi, într-adevăr, foarte bun este constanța tuturor „ingredientelor” sale: curățenie, personal, servicii și, desigur, bucatele.

Lei și filme

Lei și filme

40 de filme în 11 zile. Câte 4-5 pe zi, cu un record de 6 într-o duminică însorită. O singură (cvasi)petrecere. Am văzut toate cele 18 producţii care s-au întrecut pentru Leul de Aur şi alte câteva din celelalte secţiuni.

ParaNorman - cronică de film
Titlu: ParaNorman (SUA, 2012), Regia: Chris Butler, Sam Fell, Durata: 92 minute, Voci : Kodi Smit-McPhee, Tucker Albrizzi, Anna Kendrick, Casey Affleck.

ParaNorman - cronică de film

În cîteva ore începe, la București, a 7-a ediție a Anim”est, festivalul de film de animație care este, după spusele lui Vlad Ilisevici, al doilea festival din România ca număr de spectatori și ca număr de filme prezentate.

Nemțește!

Louisenhof 2 : Barbu Văcărescu 73, 0762571804.
Die Deutsche Kneipe : Stockholm 9,  0722284560.

Nemțește!

Azi este 3 octombrie și cum nu sunt în Munchen, la Oktoberfest și aș vrea să onorez, cumva, ziua națională a Germaniei, vă propun să mâncați în oraș, dar să mâncați câte ceva din bucătăria nemțească.