[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:

Cristiana Gavrilă

Este absolventă a UNATC I.L. Caragiale, Bucureşti, secţia Teatrologie.Colaborări la publicaţiile Curentul, Luceafărul, Drama, Teatrul azi, yorick.ro şi la Radio România Actualităţi. În prezent, este secretar literar la Teatrul Naţional Bucureşti şi editor al revistei BeWhere!

editori.bewhere.ro/cristiana-gavrila/
Veşti despre starea naţiunii

Veşti despre starea naţiunii

Trahanache îşi citează băiatul, conul Leonida vorbeşte din ziare, noi trăim „ca-n Caragiale” şi credem că-l cităm. Dar ghilimelele sunt scuza comodă pe care şi-o arogă o societate ruptă genetic din comediile lui „suferinde”. Naţiune, fii deşteaptă!

Anchetă despre Basarabia
Chișinău Casa M., un spectacol de Luminiţa Ţîcu, Centrul de Arte Coliseum, Chişinău

Anchetă despre Basarabia

Bazat pe mărturiile unor femei, victime ale violenţei domestice, producţia urmăreşte expozitiv poveştile mai multor personaje, prezentând cauzele şi consecinţele.

Fețele cruzimii
Brăila

Poveşti de familie, de Biljana Srbljanovic | Regia: Vlad Cristache, Teatrul „Maria Filotti”, Brăila

Fețele cruzimii

Mentalităţile se moştenesc, fricile se transmit genetic, iar prea multă frustrare naşte monştri. Traumele unei epoci dictatoriale nu dispar odată cu schimbarea formală a societăţii, ci se perpetuează stafidite la sânul oamenilor care le-au crescut din energia fricii şi a indiferenţei.

Impactul unui workshop
Bucureşti Eveniment prezentat în cadrul Festivalului Național de Teatru 2012

Impactul unui workshop

În cadrul Festivalului Naţional de Teatru vor fi prezentate momente lucrate în cadrul Academiei Itinerante ANDREI ŞERBAN, iniţiată de Corina Şuteu şi organizată de ICR New York şi TNB, desfăşurată anul acesta la Mogoşoaia, în luna iulie.

Radu Afrim: „Fac mişto de ipocrizie şi intoleranţă”
Radu Afrim ţine, de doisprezece ani,  lumea teatrală în stare de şoc. Este printre puţinii regizori cu fani, cu premii în ţară şi în străinătate.

Radu Afrim: „Fac mişto de ipocrizie şi intoleranţă”

Radu Afrim este „copilul obraznic” al scenei. De 12 ani se amuză înviorând lumea teatrală de la noi cu reacţii extreme. Şoc şi sensibilitate, violenţă şi poezie, cald-rece. Facem o scurtă călătorie în lumea afrimiană a contrastelor. Password: să fii tu însuţi!

Away to Norway. Lari Giorgescu şi Vladimir Turturică pe biciclete

Away to Norway. Lari Giorgescu şi Vladimir Turturică pe biciclete

Lari Giorgescu: actor şi dansator. Vladimir Turturică: scenograf şi artist vizual. În vară, au pornit pe un drum aventuros, un proiect neobişnuit. Legătura cu arta s-a făcut pe parcurs.

Accidente înspăimântătoare pe terenul de joacă
Accidente înspăimântătoare pe terenul de joacă: de Rajiv Joseph, Regia: Ryan Whinnem, Scenografia: Tudor Prodan, Cu: Simona Cuciurianu şi Tudor Aaron Istodor, Se joacă la: Godot Café-Teatru

Accidente înspăimântătoare pe terenul de joacă

Iubirea se naşte cu durere şi lasă semne pe care le porţi cu tine.

Gala HOP 2012. Simptomele unei generaţii

Gala HOP 2012. Simptomele unei generaţii

Tineri, mare, soare. La Mangalia a fost şi lună plină, şi lună albastră (dacă nu mă credeţi, verificaţi site-urile de astrologie).

Furtuna. De la Shakespeare la Esrig

Furtuna. De la Shakespeare la Esrig

Furtuna lui Shakespeare este un mister. Concluzia paradoxală a adevărului despre om şi umanitate. Piesa-testament. Ultima scrisă...

Radu Afrim – personaj de carte

Radu Afrim – personaj de carte

Este regizor de teatru, iar la vârsta când alţii îşi caută un mod de exprimare şi se vorbeşte despre ei ca tineri artişti „promiţători”, Radu Afrim propunea deja o ...