[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:

Carte

„Împreună ne simţeam geniale”
Bucureşti Adela Greceanu și Nora Iuga, sau inspirația ca pod peste orice.

„Împreună ne simţeam geniale”

Pe Nora Iuga şi Adela Greceanu le despart aproape 50 de ani, le apropie poezia, deschiderea spre experimentul literar, dorinţa de a se bucura, afinităţile structurale. Le apropie chiar şi ceea ce le deosebeşte.

Gaudeamus: cititul  de toamnă-iarnă
Bucureşti Pavilionul central de la Romexpo, 21-25 noiembrie 2012

Gaudeamus: cititul de toamnă-iarnă

În gospodăriile bucureştene, acum că s-a terminat cu cumpăratul de rechizite şi conservatul de gogoşari, se pun bani la borcan pentru următoarea marea cheltuială a toamnei: Târgul Gaudeamus.

Între uitare și memorie - Micaela Ghițescu
Între uitare și memorie
Micaela Ghițescu, Humanitas, 312 pag., 32 lei

Între uitare și memorie - Micaela Ghițescu

Volumul de amintiri al Micaelei Ghițescu începe, paradoxal, cu transcrierea dialogului dintre autoare și Eugenia Vodă, realizatoarea emisiunii de televiziune „Profesioniștii”.

Sandu Florea - o monografie Dodo Niţă
Sandu Florea –
o monografie
Dodo Niţă, Crepuscul,
116 pag., 23 lei

Sandu Florea - o monografie Dodo Niţă

România este o ţară ciudată. Mă refer la zona editorială. România e ţara în care masele sunt ori prea cultivate, ori prea puţin cultivate ca să consume cultura pentru mase.

Scrisorar - Mihail Şişkin
Scrisorar
Mihail Şişkin, Curtea Veche,
352 pag., 30 lei

Scrisorar - Mihail Şişkin

Un roman epistolar, corespondenţa dintre doi îndrăgostiţi pe care războiul i-a despărţit, Scrisorar este o minunăţie de carte.

În cafeneaua tinereţii pierdute - Patrick Modiano
În cafeneaua tinereţii pierdute
Patrick Modiano, Art,
176 pag., 14,9 lei

În cafeneaua tinereţii pierdute - Patrick Modiano

O fată frumoasă, tăcută, pe care nu o cunoştea nimeni, a apărut într-o bună zi (cândva, prin anii ’60) în Le Condé – o cafenea pariziană „care închidea cel mai târziu din cartier” şi care „adăpostea clienţii cei mai stranii”.

Cronică în piatră. Vremea nebuniei - Ismail Kadare

Cronică în piatră. Vremea nebuniei - Ismail Kadare, Humanitas, 280 pag., 32lei

Cronică în piatră. Vremea nebuniei - Ismail Kadare

Ce se întâmplă cu lumile care dispar? Poate există o ţară minunată şi tristă în care se adună toate lumile care fie au adormit, fie au fost ucise de către alte lumi. Uneori, aceste lumi devin literatură, continuându-şi, astfel, existenţa.

Imigranții - Ioana Baetica Morpurgo

Imigranții - Ioana Baetica Morpurgo, Polirom

 

377 pag., 29,95 lei

Imigranții - Ioana Baetica Morpurgo

Cel de-al doilea roman al prozatoarei Ioana Baetica Morpurgo, Imigranţii (Polirom, 2011), anunţă din titlu o tematică aproape absentă din literatura română contemporană. Tema imigrării a fost abordată la noi mai mult în artă şi mai puţin în literatură, film sau teatru.

Ierusalim. Biografia  unui oraş - Simon Sebag Montefiore

Ierusalim. Biografia unui oraş

Simon Sebag Montefiore, Trei, 556 pag., 79 lei

Ierusalim. Biografia unui oraş - Simon Sebag Montefiore

„Istoria Ierusalimului este istoria lumii, dar mai este şi cronica unui oraş provincial adesea sărac, pierdut printre colinele Iudeei.”

Vasile Ernu: „Sper să nu găsesc un job bun!”
Vasile Ernu n. 1971,  în URSS. Coordonator al volumului „Iluzia anticomunismului. Lecturi critice ale Raportului Tismăneanu” (Cartier, 2008). Este unul dintre fondatorii şi coordonatorii proiectului www.criticatac.ro.

Vasile Ernu: „Sper să nu găsesc un job bun!”

Născut în URSS, trăind de 22 de ani în România, Vasile Ernu este un personaj controversat – ceea ce îi place la nebunie. Ori de câte ori se simte prea „aşezat” (într‑un loc, într-un job), lasă totul baltă şi se apucă de altceva. Cu orice risc.