[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:

muzee bucuresti

OraşNou deschis: Muzeul Copilăriei

Zeci de muzee ale jucăriilor, ale trenurilor, ale păpuşilor, ale copilăriei sunt risipite prin Europa. Deocamdată, niciunul în România. Muzeul Ţăranului Român a iniţiat luna trecută un proiect care se va concretiza într-o astfel de instituţie.

OraşMuzeul Copilăriei: Primul episod dintr-o serie de 7

Muzeul Naţional al Ţăranului Român a prezentat aseară, 14 martie, la Sala Irina Nicolau, prima expoziție din cele 7 câte vor fi organizate în cadrul Muzeului Copilăriei.

OraşMini-reportaj: Cronică la „Mărțișor”

Lângă Piața Sudului este un Muzeu Memorial. Ca să intrați, bateți în toaca din fier. Tudor Arghezi și familia sa au trăit în lunca de la „Mărțișor” cei mai frumoși ani.

OraşVizite ghidate în Bucureşti. Iată ce am încercat noi!

Uneori nu ești dispus să suporți un îndrumător când vizitezi un muzeu, o casă memorială, o bibliotecă, un palat. Și totuși, constați cu plăcere că nu ai fi înțeles mare lucru din turul cultural dacă ar fi lipsit vocea călăuzitoare.

OraşRebreanu şi Minulescu, vecini de palier

Peste drum de Cotroceni, într-un bloc cu trei etaje, pe aceeaşi scară, au locuit familiile Rebreanu şi Minulescu, la apartamentele 11 şi 12. Interfon 5 şi 6, de curiozitate. Acum, aici, sunt două muzee memoriale.

OraşMuzeul din muzeu: Catalog și concluzii

Vă plac desenele animate? Dar ilustrația de carte? Ce spuneți de manga și de grafica românească?

OraşMoştenirea Storck

El, sculptor, ea, pictoriță. Frederic și Cecilia Cuțescu Storck au creat la București o dinastie de artiști. Patru generații, copii și nepoți au urmat calea artelor. Moștenirea culturală a familiei se află într-o casă atelier din centrul Bucureștiului.

MuzeeMuzeul Naţional de Istorie a României

Muzeul Naţional de Istorie a României a apărut în anul 1970, fiind primul muzeu de arheologie din ţară, iar aici au fost aduse cele mai faimoase tezaure, în special cele din metal preţios, fiind singurul loc public potrivit pentru aşa ceva.

MuzeeMuzeul Naţional Cotroceni

Muzeul Naţional Cotroceni, instituţie reper în rândul muzeelor cu specific memorialistic, îşi propune să promoveze un monument de patrimoniu unic în peisajul bucureştean, prin programe şi evenimente care să îl apropie de un public în continuă schimbare.

MuzeeMuzeul Municipiului Bucureşti

La sfârşitul lunii iunie 1921, Consiliul Comunal Bucureşti a aprobat propunerea primarului dr. Gh. Gheorghian de înfiinţare a 'Muzeului Comunal Bucureşti'.

MuzeeMuzeul Aviaţiei

La 2 martie 1990 a fost înfiinţat Muzeul Aviaţiei – prestigioasă instituţie de cultură, educaţie patriotică şi propagandă tehnico-ştiinţifică, structură de referinţă a Forţelor Aeriene, punct de atracţie pentru un numeros public.

MuzeeObservatorul Astronomic

Observatorul Astronomic Vasile Urseanu al Municipiului București, este o instituție muzeistică, destinată popularizării astronomiei. Prin dotările și facilitățile sale oferă tuturor celor interesați posibilitatea urmăririi prin lunetă a bolții cerului.

MuzeeMuzeul Țăranului Român

Muzeul Naţional al Ţăranului Român se înscrie în familia europeana a Muzeelor de Arte şi Tradiţii Populare. Posesorul unor colecţii de obiecte deosebit de bogate, găzduit de o clădire-monument istoric, în stil neo-românesc, practică o muzeografie aparte.

MuzeeMuzeul Satului

Crearea Muzeului Satului (cu denumirea actuală de Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti") este rodul unor cercetări intense și susținute, teoretice și de teren, ca și a unor experimente muzeografice, de peste un deceniu, coordonate de Dimitrie Gusti.

MuzeeMuzeul Grigore Antipa

Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa este o instituție publică de cultură cu personalitate juridică, aflată în subordinea Ministerului Culturii și Cultelor, având vechi tradiții iîn ceea ce privește activitățile educative și muzeologice.

MuzeeMuzeul National de Geologie

Amenajat în clădirea istorică a Institutului Geologic al Romaniei (1906), Muzeul Național de Geologie a fost deschis publicului în anul 1990. Având un patrimoniu de peste 80.000 de eșantioane de minerale, roci și fosile, muzeul este organizat ca o carte.

MuzeeMuzeul National de Arta

Muzeul Naţional de Artă are trei galerii de artă şi o istorie regală. Galeria de Artă Europeană, Galeria de Artă Veche Românească, Galeria de Artă Românească Modernă însumează opere expuse într-o manieră atractivă şi modernă.