[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Bucureşti Adresă: Sos. Kiseleff, nr. 1, sector 1 Telefon: (021) 312-88-26 Website: www.antipa.ro Program: Luni: inchis Marti-Duminica: orele 10-20 (ultimul vizitator intra la ora 19)

Muzeul Grigore Antipa

Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa este o instituție publică de cultură cu personalitate juridică, aflată în subordinea Ministerului Culturii și Cultelor, având vechi tradiții iîn ceea ce privește activitățile educative și muzeologice.

In cursul unei activitati de peste un secol si jumatate, patrimoniul specific al muzeului a fost permanent imbogatit, colectiile sale avand, in prezent, o incontestabila valoare stiintifica si culturala.

Acest patrimoniu a fost inca de la inceput valorificat prin modalitati de expunere care au venit in intampinarea dorintei de informare a publicului, contribuind la educarea si formarea a numeroase generatii in spiritul cunoasterii, respectarii si protejarii naturii.

Totodata, in cadrul Muzeului National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" a fost desfasurata o intensa activitate stiintifica, muzeul bucurestean fiind o institutie fanion a cercetarii zoologice din Romania.

Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" este o institutie cu indelungate traditii in domeniul cercetarii stiintifice. Specialisti din cadrul Muzeului au participat la numeroase programe de cercetare, atat in tara cat si in strainatate. Colectivul de specialisti din cadrul Muzeului (la ora actuala unul dintre cele mai mari colective de zoologi din Romania) a realizat sau a participat la realizarea a numeroase studii asupra biodiversitatii din diverite regiuni aflate pe teritoriul Romaniei (Delta Dunarii, lunca Dunarii, sudul Dobrogei, Maramures, Banat, Campia Romana, o serie de masive muntoase din Carpatii Meridionali - Ciucas, Piatra Craiului, Fagarasi, Retezat -, defileul Jiului) sau in strainatate (Indonezia, Brazilia, Islanda etc).

Specialistii Muzeului realizeaza atat studii asupra biodiversitatii (cercetari asupra sistematicii, faunisticii, ecologiei si zoogeografiei diferitelor grupe de nevertebrate si vertebrate din fauna Romaniei si din fauna mondiala) cat si cercetari muzeologice (studii asupra relatiei muzeu-public si rolului social al muzeului, modalitati moderne de expunere, tehnici moderne de conservare, restaurare si naturalizare, de evidenta a materialului din colectiile zoologice etc).

Incepand cu data de 20 septembrie 2011, muzeul isi reconfigureaza tarifele la bilete, dupa cum urmeaza:

- tarif intreg pentru adulti – 20 lei
- elevi, studenti (cu legitimatii valabile) – 5 lei
- pensionari – 10 lei