[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 2/02/2012

Hoteluri din Bucureşti: Grand Hotel Continental

Hoteluri din Bucureşti: Grand Hotel Continental

Clădire cu parfum interbelic, mobilă de la târguri de antichităţi din Italia şi case de licitaţii din Viena, gastronomie franţuzească. Aceasta este reţeta unui boutique hotel de cinci stele din mijlocul Bucureştiului - Grand Hotel Continental .

Clădirea a fost proiectată de un arhitect german şi un constructor român. Boutique hotelul avea atunci camerele la etaj, iar la parter, un restaurant de 240 de locuri, cu două saloane în forma literei L, plus o grădină de vară de 180 de locuri. După o perioadă de doi ani de procese birocratice şi încă doi ani de lucrări de construcţie, Grand Hotel Continental, monument istoric cu parfum de epocă interbelică, s-a redeschis în decembrie 2009.

 Acum are 59 de camere distribuite pe trei etaje, din care 3 sunt Senior Suite, 3 sunt Junior Suite, 3 sunt Deluxe Clasic, 18 sunt camere standard şi 30 camere deluxe. Cele 6 apartamente sunt decorate în stilurile Renascentist, Baroque, Impero, Ludovic XV.  

La parter, funcţionalitatea încăperilor a fost modificată în urma ultimei restaurări, astfel încât, astăzi, unul dintre cele două saloane în forma literei L, unde era odinioară restaurantul cu 240 de locuri, este acum recepţia. Iar al doilea adăposteşte restaurantul Concerto, care se laudă cu o piesă din lemn de mahon cu sticlă gravată şi o masă cu capete de dragoni din lemn de nuc de la faimoasa casă de licitaţii Dorotheum din Viena.

Conceptul pe care se ba­zează poartă numele de „nouvelle cuisine”. „Sala rustică”, aflată odinioară la subsolul clădirii, a fost înlocuită de Balkan Bistro, restaurant cu specific balcanic. Mobilierul bogat ornamentat al recepţiei a fost achiziţionat de la o fostă reşedinţă nobiliară din Bergamo, iar masa centrală din foaierul recepţiei, consola, scaunele cu tapiţerie florală şi oglinzile au fost cumpărate de la târgul de antichităţi din Parma.

restaurant.jpg

Câteva dintre candelabre au fost licitate în Viena, la Dorotheum, iar altele, selecţionate cu migală din varii târguri de antichităţi, în vreme ce o parte au fost realizate în baie de aur, la comandă, de către meşteşugari italieni. Victoria Club, barul englezesc, a fost amenajat la parter pe locul fostei recepţii a hotelului.

Mobilat cu piese clasice din mahon şi ca­na­pele Chesterfield din piele, barul are şi un cigar lounge. Gra­vurile de pe pereţii barului au fost şi ele aduse de la Târgul de Antichităţi din Fontanellato, Parma.

 

Calendar Evenimente

2012 cuprinde clasicele Valentine’s Day, 8 Martie, Săptămâna Românească, Crăciunul şi Anul Nou. La vară vor relua serile dansante lansate anul trecut pe terasa hotelului. În restaurantul Concerto vor fi seri muzicale cu solişti care vor cânta live şi petreceri tematice.  

În restaurantul Con­certo, meniul este european, inspirat mai ales de bucătăria franceză. La Balkan Bistro se servesc preparate din bucătăriile tradiţionale ale mai multor regiuni, de la Albania, Bulgaria, Croaţia, până la Grecia, Turcia, Serbia şi, evident, România. Fiecare preparat are o poveste, iar numele felurilor de mâncare sunt redate în limba lor originară: Imam Bayildi, Meze Konstantinos, Halloumi me piperi prasino, Karides Guvec, Anatolian Kebab a la Bayram, Pasticada, Şiş Kebab, Yaourti me meli, Kadayif şi multe altele.

Printre atracţiile turistice din zonă se numără Calea Victoriei, MNAR şi Ateneul Român la distanţă de 5 minute de mers pe jos. Teatrul Naţional şi Universitatea sunt la 10 minute distanţă, la fel şi Muzeul de Istorie şi clădirea C.E.C. Și nu în ultimul rând, Grădina Ciş­migiu, cea mai veche grădină publică din Bucureşti, amenajată în stilul parcurilor britanice.

 

Grand Hotel Continental

Calea Victoriei 56
0372.010.300;
www.continentalhotels.ro