[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Ema Stere publicat la: 7/12/2011
Daruri de citit. Cadouri de Crăciun pentru iubitorii de cărţi

Daruri de citit. Cadouri de Crăciun pentru iubitorii de cărţi

Aflaţi care sunt recomandările editorilor BeWhere! în materie de cadouri de Crăciun din numărul special al revistei BeWhere! Pentru iubitorii de literatura, Ema Stere, editorul secţiunii Carte, propune:

Istoria cărţilor 
Un volum splendid, care îl va bucura pe orice cititor de cursă lungă, Istoria cărților ilus­trează (la figurat și, mai ales, la propriu) circa 2.500 de ani de lectură omenească. De la tăblițele cuneiforme din Sumer până la romanele în format digital, nicio etapă importantă nu a fost uitată.

Volume memorabile, manuscrise împodobite de miniaturiști medievali, dar și capodopere grafice contemporane fac din simpla răsfoire a cărții un răsfăț. Profesor universitar, autor al mai multor studii consacrate cititului, Martyn Lyons știe să expună simplu o istorie minunată, care ne poate da speranța că bibliotecile nu vor dispărea niciodată. Istoria Cărţilor, Martyn Lyons, Art, 224 pag., 226 ilustrații, 115 lei.

 

coperta-pablo-neruda_fata.jpgDouăzeci de poeme de iubire și un cântec de disperare.
Nu ratați, în ediție bilingvă, poemele publicate la 19 ani de chilianul Pablo Neruda (decenii mai târziu, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură). „Mai sus pe ape, în valurile de afară/ corpul tău paralel se prinde în brațele mele/ ca un pește lipit pe veșnicie de sufletul meu.”

Considerat de Gabriel Garcia Márquez „cel mai mare poet al secolului XX, în orice limbă”, Neruda vorbește în­drăgostitului din oricine: „Inima mea o caută, și ea nu e cu mine.” Sună minunat, în orice lim­bă. Douăzeci de poeme de iubire și un cântec de disperare, Pablo Neruda, Vellant, trad. Dan Munteanu Colán, ilustrații de Nura El-Sayed, 88 pag., 49,9 lei.

 

Basme.
Vorba emisiunilor TV proaste, Fraţii Grimm nu mai au nevoie de nicio prezentare. Vă recomandăm această ediţie mai ales pentru ilustraţiile extraordinare care o însoţesc şi care vor face bucuria cititorilor mici şi mari. Cele douăzeci şi două de basme sunt transpuse grafic de Valeria Moldovan, cea care a semnat şi o foarte frumoasă ediţie Andersen.

No­minalizată pentru anul 2012 la Premiile Hans Christian Andersen, oferite de International Board of Books for Young People, Valeria Moldovan are un stil personal şi proaspăt, niciodată repetitiv. Este o artistă pe care o urmărim. Şi căreia îi ţinem pumnii. Fraţii Grimm, Corint Junior, 271 pag., 74.9 Lei.