[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Stela Nadoleanu publicat la: 8/10/2012
438HALL, Lascăr Catargiu 16, 0723.224.891; www.438.ro

438hall [art bazar]

438hall [art bazar]

Un loc inventiv Și „inventat” la subsolul unei clădiri de pe Lascăr Catargiu, spațiul labirintic al art-bazarului 438HALL vă poftește — nu doar să admirați —, ci să și cumpărați artă.

Bazarul cu artă se află într-un loc cât se poate de neobișnuit, pe culoarul dintre boxele locatarilor (care au primit cu entuziasm ideea). Această galerie cu vânzare se adresează oamenilor obișnuiți, probabil prea puțin familiarizați cu acest gen de „shopping”. „438HALL își propune ca lucrările vândute aici să ajungă în casele oamenilor, să îi bucure, să fie făcute cadou. Astfel, tinerii artiști sunt ajutați să devină cunoscuți și să câștige suficienți bani pentru a-și putea susține în continuare proiectele artistice”, spune Anca Echim, managerul proiec­tului 438HALL.

Prețurile din „vitrina” artistică nu depășesc pragul de 500 euro, fie­care putând să-și aleagă arta, nu doar din punct de vedere estetic, ci și din punct de vedere financiar.

Pentru inițiatorii 438HALL importantă este relația permanentă cu artiștii. „Nu ne asumăm rolul de curatori, ci, mai degrabă, scopul nostru este să îi responsabilizăm pe artiști să prezinte lucrări care să se vândă”.

Pe pereții 438HALL stau alături cu lucrări mai mici, mai mari, picturi pe pânză, graffiti, fotografii, haine, pantofi, origami, trigami, tehnici mixte, colaje, ceramică sau sticlă. Printre artiștii „scoși la vânzare” se numără Ortaku, Spesh, Daniel Loagăr, Radu Drăgan, Andreea Sarcani, Cristina Andrieș,Andra Achim, Veronica Guzun,Frank Neze și alții. Bazarulfuncționează și în varianta sa virtuală. 

Taguri: