[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Stela Nadoleanu publicat la: 15/09/2016
Bucureşti  „Privind prin Piele”, 14-15 septembrie și 22 și 23 septembrie 2016, la Centrul de Teatru Educațional Replika 

„Privind prin Piele”, spectacol în premieră la Replika

„Privind prin Piele”, spectacol în premieră la Replika

Astăzi are loc premiera spectacolului „Privind prin Piele”, o producție a asociației dramAcum.

Mergi?

Astăzi are loc premiera spectacolului „Privind prin Piele”, o producție a asociației dramAcum. Spectacolul va fi jucat în dublă distribuție cu Alina Șerban și Alexandru Fifea în 15 și 16 septembrie, de la ora 19:00, și cu Mihaela Drăgan și Alexandru Fifea pe 22 și 23 septembrie, de la aceeași oră. Reprezentațiile au loc la Centrul de Teatru Educațional Replika din București (str. Lânăriei, nr. 93-95).

 „Privind prin Piele” spune povestea unei familii care pornește de la ascunderea originii rome și ajunge la asumarea acestei apartenențe. Spectacolul se oprește asupra relației dintre un tată care vrea să își asume identitatea sa și fiica lui care refuză să se identifice cu un trecut pe care nu-l cunoaște. Pe parcursul piesei personajele se confruntă cu stereotipurile culturale construindu-și identitatea pentru a depăși aceste preconcepții.

Textul spectacolul a fost scris în urma unor interviuri cu romi realizate în România și Turcia, în orașele Istanbul, Babadag, Constanța, Mangalia, Gaziantep, Nazip și Hatai.

Scenariul poartă semnătura lui Alexandru Berceanu și a lui Ayşıl Akşehirli, iar echipa artistică a spectacolului este completată de Maria Crețu - scenografie, Golem Studio - visuals, Andreea Duță - coregrafie, Vlad Ioachimescu - sound design, Alexandru Berceanu - regie Fatih Genckal - artist asociat.

„Privind prin piele” face parte din proiectul „Istanbul – Bucharest by play” și este realizat asociația dramAcum (București) în parteneriat cu asociația Köşe (Istanbul). Proiectul va produce la Istanbul la teatrul İkincikat spectacolul „Privind prin Piele” / „Skin Look”, în regia Andreei Valean.

dramAcum este un ONG activ în generarea de dramaturgie nouă, tehnici dramaturgice inovatoare precum și producția de spectacole. dramAcum utilizează dramaturgia ca instrument de acțiune socială.

Köşe este un colectiv de artiști ce inovează în co-producțiile cu comunitățile locale pe care le duc în context național și internațional în cadrul festivalului de arte perforamtive Köşe - A Corner in the World Istanbul.

 „Privind prin Piele”, cu Alina Șerban și Alexandru Fifea/ Mihaela Drăgan și Alexandru Fifea, 14-15 septembrie și 22 și 23 septembrie 2016, la Centrul de Teatru Educațional Replika (Lânăriei 93-95). Intrarea liberă. Accesul se face pe bază unei rezervări prealabile prin email la dramacum@dramacum.org sau prin sms la numărul 0734 256 751. Detalii pe www.dramacum.org

Taguri: