[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 20/11/2012
Persepolis, proiecţie la Cinema-Edu

Persepolis, proiecţie la Cinema-Edu

Filmul de animaţie Persepolis, una dintre cele mai apreciate animaţii socio-politice din anii 2000, va aduce în atenţia elevilor o poveste despre libertate, maturizare şi importanţa alegerilor pe care le facem.

Peste 30 de licee din Bucureşti şi din alte oraşe din ţară vor fi prezente în spaţii culturale, cinematografe şi muzee pentru a vedea această producţie animată în perioada noiembrie-decembrie 2012.

Persepolis spune povestea lui Marjane, din anii copilăriei petrecuţi în anii post-revoluţionari ai Iranului până la vârsta de 23 de ani, când realizează contrastele dintre societate occidentală şi cea islamică şi consecinţele acestor discrepanţe.

Filmul a fost nominalizat la Oscar şi reprezintă ecranizarea romanului grafic scris de iranianca Marjan Satrapi, inspirat din propria sa experienţă de viaţă.

Liceenii sunt invitaţi să reflecteze asupra diferitelor culturi, dar şi asupra contextului socio-economic în care acestea se manifestă.

Cu acest ultim film, Asociaţia Culturală Macondo încheie şirul celor şase filme proiectate şi discutate cu mii de elevi din Bucureşti şi toată ţara în anul 2012.

 

Taguri: