[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 19/11/2012
Kyralina, noua librărie de carte franceză, se lansează pe 23 noiembrie
Bucureşti str. George Enescu 8, Bucureşti

Kyralina, noua librărie de carte franceză, se lansează pe 23 noiembrie

Vineri, 23 noiembrie, de la ora 19:00, în prezenţa lui Pascal Bruckner, se va lansa în Bucureşti, pe strada George Enescu 8, Kyralina, noua librărie de carte franceză.

Librăria va fi deschisă pentru publicul larg din 24 noiembrie. 80% din titluri vor fi în limba franceză, dar şi câteva în germană şi traduceri în română ale unor autori francezi şi germani, aparţinând literaturii clasice şi contemporane.

Presa franceză va fi prezentă atât prin cotidiene, cât şi prin reviste specializate, iar un segment important este cel al cărţilor de copii şi al benzilor desenate. Librăria se adresează mai ales francofililor şi germanofililor din România, dar şi expaţilor din ţară.

„Kyralina face referire la Panait Istrati şi la personajul său Kyra Kyralina. Istrati, autor de sânge român şi de limbă franceză, reprezintă o punte literară între cele două ţări. Dar mai mult decât de atât, ne este drag pentru ce a fost: un om pasionat, dornic de libertate şi de călătorii, independent şi plin de fantezie. Kyralina reprezintă ceea ce a fost el, un spirit liber, în căutare de poveşti şi poezie”, spune Sidonie Mezaire.

Librăria va fi deschisă de marți până duminică, cu o nocturnă joia, iar din primăvară clienții vor putea profita și de grădina casei unde va fi deschisă o mică terasă. 

Taguri: