[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 18/10/2012
Duşmancele, o poveste de iubire – premieră la Teatrul Evreiesc de Stat
Bucureşti Premiera spectacolului „Duşmancele, o poveste de iubire” va avea loc sâmbătă, 20 octombrie.

Duşmancele, o poveste de iubire – premieră la Teatrul Evreiesc de Stat

Premiera oficială a spectacolului „Duşmancele, o poveste de iubire” va avea loc sâmbătă, 20 octombrie, de la ora 19:00, la Teatrul Evreiesc de Stat.

Spectacolul este realizat după cartea lui Isaac Bashevis Singer, iar regia este semnată de Claudiu Goga. Din distribuţie fac parte: Mihai Călin, Nadiana Sălăgean, Luana Stoica, Alexanda Fasolă, Andrei Finţi, Mircea Drîmbăreanu, Leonie Waldman Eliad.

Scriitorul de limbă idiş Isaac Bashevis Singer (1904-1991) s-a născut în Polonia, a emigrat în SUA, fiind laureat al Premiului Nobel pentru literatură în 1978.

„Am trăit mulţi ani la New York printre cei care au trecut prin supliciul Holocaustului... Acest roman nu este însă nicidecum povestea unui refugiat tipic... Ca în majoritatea scrierilor mele de ficţiune, cartea de faţă prezintă un caz excepţional, cu eroi aparte şi cu o împletire neobişnuită a întâmplărilor. Personajele nu sunt doar victime ale naziştilor, ci şi victime ale firii şi ale destinului lor. Şi dacă ele se încadrează în tabloul general, aceasta se explică prin aceea că excepţia întăreşte regula. De fapt, în literatură excepţia este regulă”, spunea scriitorul.

Spectacolul prezintă povestea lui Herman Broder, un evreu polonez. El a supravieţuit Holocaustului fiind salvat de Yadviga, fata în casă, care l-a ascuns trei ani în hambar. Ajuns în America se căsătoreşte cu ea din recunoştinţă, dar are şi o amantă în Bronx, pe Maşa – o altă supravieţuitoare a lagărelor de exterminare –, care vrea să se căsătorească cu el. Situaţia se complică definitiv atunci când Herman află că prima lui soţie, Tamara, cea împuşcată de fascişti şi pe care o crezuse moartă, trăieşte şi ea.

Taguri: