[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Mihai Nicolau publicat la: 4/01/2012
The Black Keys - El Camino
Albumul lunii

The Black Keys - El Camino

The Black Keys a devenit o trupă de succes internaţional abia de la albumul Brothers (al şaselea, apărut în 2010), aşa că cei care i-au ascultat pentru prima oară anul trecut şi vor descoperi, să zicem, albumul Thickfreakness (2003) vor avea un mic şoc.

Rating BeWhere!: 7.5
Rating-ul tău:

Vorbind despre cea mai nouă apariţie The Black Keys, iniţial, titlul mă ducea cu gândul la pelerinajul El Camino de Santiago (The Way of St. James) şi aşteptam un album în care să fie descrisă o relaţie la distanţă – ea, acasă, el, pe drumuri. Cu această idee în cap am pornit spre ascultarea albumului. Una dintre piesele care s-ar potrivi poveştii este şi cea care îmi place cel mai mult: Little Black Submarine, o baladă á la Zeppelin, care dă dependenţă.

Albumul este unul energic, o îmbinare de rock’n’roll, soul, rhythm and blues, cu texte de inimă albastră. Zbânţuiala, voioşia şi energia sunt sugerate din clipul primului single, Lonely Boy, piesa care deschide albumul.

Acesta este al doilea material produs pentru The Black Keys de către Danger Mouse, după Attack & Release (lansat în 2008).

Printre piesele pe care le mai recomand de pe material aş putea numi: Hell of a Season, Sister şi Dead and Gone, dar recunosc că după ascultarea celor 11 compoziţii de pe El Camino am simţit nevoia de claritatea albumului Brothers.