[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Patricia Marinescu publicat la: 28/05/2013
Steve Vai: „Am un trecut minunat”
Bucureşti Steve Vai, Ecofest, 25 iunie, Arenele Romane. Preț bilete: 50-100-150-200 lei

Steve Vai: „Am un trecut minunat”

Ibanez l-a purtat prin patru perioade muzicale importante. Piesa Heartbreaker și mai ales soloul lui Page l-au convins să se apuce de chitară, la începutul anilor 70. Apoi, pe rând, a colaborat cu Frank Zappa, cu David Lee Roth, cu David Coverdale, Alice Cooper și Joe Satriani, cu Billy Sheehan.

„Trecutul te face ceea ce ești acum. Toate momentele sunt preferatele mele”, susține Vai.  Fiecare perioadă a fost, la rândul ei, prezent, și, implicit, timpul său favorit. De data aceasta, la București, cântă alături de Evolution Tempo Orchestra, dirijată de George Natsis, în cadrul Ecofest,  o coproducție italo-română. Una bazată pe suportul publicului, pentru a ridica gradul de conștientizare a „nevoilor civice”, a respectului pentru natură, importanței colectării selective și de a folosi cu atenție „energia curată”.

Același George Natsis a fost cel care l-a ales pe basistul Adrian Ciuplea să cânte alături de Vai în turneul care trece prin Rusia, Polonia, Italia, Spania și se încheie în România, pe 25 iunie. Setlistul va conține atât piese de pe primele albume semnate Vai, cât si de pe cel mai recent material, lansat în 2012, The Story of Light.

În cadrul evenimentului din Capitală vor mai urca pe scenă Cvartet Hypnotique și Publika.

Taguri: