[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Mihai Nicolau publicat la: 3/11/2011
Red Hot Chili Peppers - I'm with you
Cronică de album

Red Hot Chili Peppers - I'm with you

Mărturisesc că nu am fost niciodată un împătimit al trupei RHCP, dar am respectat-o din punct de vedere muzical, pentru că, fără îndoială, este un grup care amestecă bine Funk, Rap și Rock, și asta încă din 1984.

Rating BeWhere!: 7.0
Rating-ul tău:

Mai mult decât atât, Frusciante l-a invitat pe trei dintre albumele lui solo. Ei bine, în ciuda celor mai sus afirmate, pe I’m With You, Klinghoffer abia își face simțită prezența. Lipsesc solourile memorabile sau riff-urile cu care puștii să-și uimească prietenii. 

Având în spate o secție ritmică (poate cea mai bună din ultimii 15 ani), cu Flea care iese mai în față decât de obicei, Anthony Kields aplică rețeta: rap și apoi refren luminos, simplu, ca întreg stadionul să se bucure și să cânte.

Ca în ca­­zul fiecărui album al lor, și pe acesta există două sau trei compoziții care, cu siguranță, vor deveni hituri, lucru care poate duce uneori la suprasaturație. (Stadium Arcadium a fost un dublu-album excelent, de la cap la coadă, cu vârfurile Dani California, Snow (Hey Oh) și Tell Me Baby.

Dar să revenim. Noul single, The Adventures of Rain Dance Maggie, este o piesă pe care cu siguranță o vom auzi peste tot și care va fi, cred eu, urmată de Monarchy of Roses și Look Around. Nu lipsesc nici baladele – Meet me at the Corner și Police Station, care dau puțină visare și melancolie albumului.

Una peste alta, este un RHCP de ascultat, dar nu definitoriu. Dacă ar exista totuși cineva care nu a auzit de Red Hot Chili Peppers și ar dori să înceapă de undeva, aș avea alte recomandări.