[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Mihai Nicolau publicat la: 1/03/2012
Lynyrd Skynyrd - Pronounced Leh-Nerd Skin-Nerd
Album de colecție

Lynyrd Skynyrd - Pronounced Leh-Nerd Skin-Nerd

Alături de Allman Brothers, Lynyrd Skynyrd este una dintre cele mai cunoscute trupe de Southern Rock. Acest album de debut (1973) este, muzical vorbind, o operă de artă.

Rating BeWhere!: 9.0
Rating-ul tău:

O îmbinare de poezie sudistă cu mândria cunoscută a redneck-ului (cocenarului, cum ar spune o prietenă), alături de un country/blues mai rock decât al celor de la Allman Brothers (vezi I Ain’t the One).

Pe acest album (produs de marele Al Kooper) sunt cele mai cunoscute balade ale lor: Tuesday’s Gone (mai celebră, poate, deşi, din punctul meu de vedere, din păcate, în varianta celor de la Metallica).

Simple Man, o piesă foarte personală, un îndemn la respect, sinceritate şi dragoste – faţă de sine, părinţi şi pentru acel „someone up above”.

A treia baladă este electrizanta Free Bird – un „Freedom Anthem” cu acel solo memorabil al lui Allen Collins. Două dintre lucrurile pe care sudiştii le îndrăgesc ar fi armele şi băutura.

Aşadar, nu puteau lipsi piese pe tema dată: Mississippi Kid şi Poison Whiskey. În ciuda faptului că discul explică cum se pronunţa numele trupei, aud tot mai des pronunţii dintre cele mai diverse şi tot mai stupide.

Acest album renaşte muzica sudistă şi aduce în prim-plan o trupă care avea să devină etalon în aria blues/southern/rock. And they are still alive and kickin’. Dovada: cel mai recent album – God and Guns (2009). Lănărd Schinărd.

Taguri: