[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Patricia Marinescu publicat la: 1/08/2012

La ce concerte rock mergem în luna august

La ce concerte rock mergem în luna august

A treia lună de vară se anunță bogată în evenimente muzicale. Dacă în câmpul muncii e cunoscută ca lună a concediilor, din punct de vedere concertistic am avea doar câteva zile de respiro între show-uri.

Tocmai din acest motiv se încercăm o triere a lucrurilor.

Placebo revine în data de 6 august, cu un concert pe Stadionul Iolanda Balaș Soter din București, anticipând apariția unui nou album, programată în toamna acestui an.

 

La Sibiu, în Piața Mare a orașului, ca în fiecare august, de șapte ani încoace, se „întâmplă” ARTmania. La ediția de anul acesta: Die Toten Hosen, My Dying Bride sau Epica stau scrise mare pe afiș. O premieră pentru România este și vizita finlandezilor Poets of The Fall. Așadar, BeThere! Concertele ARTmania se desfășoară în perioada 10-11 august.

 

Festivalul Peninsula se arată prea puțin puternic anul acesta, din punct de vedere rock. Propune câteva nume de gen: Children of Bodom, Trooper sau Vița de Vie. Târgu Mureș găzduiește ediția 2012 a festivalului în perioada 23-26 august și, dacă sunteți prin zonă, poate dați o fugă.

 

Ceva mai la sud, mai exact în vecinătatea localității Pucioasa, propunem să mergem la Muscel cLoverFest. Ediția Trifoi continuă ideea de cover ca experiment muzical și inovaţie. Pe scena de pe dealurile Muscelului vor urca Nightlosers, Niște Băieți, COD și Wilder. Trebuie să știți că, pe lângă muzică, elementele care dau atmosfera rock-mai-degraba-flower-power sunt deopotrivă peisajul și publicul. Așadar, în weekendul 24-26 august, amestecăm urcușul ca de munte, camparea cu muzica și libertatea pe dealurile dâmbovițene.

 

În ultima seară a lunii august, ne prezentăm pe Național Arena, la primul concert rock programat aici (locul de întâlnire rămâne încă în picioare...) - Red Hot Chili Peppers. Este uimitor cum au reușit să programeze un show și pentru România, fiind încă în glorie, promovând un nou album. Recunoaștem că se întâmplă destul de rar.

 

După această trecere în revistă, vă îndemn să răsfoiți paginile ediției estivale BeWhere! sau ale siteului nostru, unde veți afla mai multe detalii despre fiecare eveniment în parte.

Rock on, rockin' in a free world!?

Taguri: