[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Patricia Marinescu publicat la: 30/05/2013
Iunie. Concerte „reloaded”, la București

Iunie. Concerte „reloaded”, la București

Fiecare vară este așteptată cu nerăbdare pentru evenimentele muzicale ce au loc în aer liber, însă prima lună a acestui sezon estival nu se prezintă tocmai extraordinar, din acest punct de vedere. Și nici indoor nu stăm prea bine.

Concerte vor fi, dar premiere spre deloc. Revin, pe rând, Uriah Heep (pe 11, Arenele Romane), Patricia Kaas (pe 23, Sala Palatului), Steve Vai (pe 25, Arenele Romane), Orquestra Buena Vista Social Club (tot pe 25, Sala Palatului) și Diana Krall (pe 30 iunie, Sala Palatului).

Pe Uriah Heep i-am văzut la Rock ‘92, apoi au cântat cu Iris și Lady in Black de la începutul anilor 2000 a devenit slagăr. De atunci, Uriah Heep este un fel de Smokie, trupă britanică fără niciun gând de a seîntoarce la vatră. Ce-i drept, dacă acolo nu mai sfârâie nimic, la ce bun?

Pe Kaas n-am văzut-o niciodată live. Mi-aș fi dorit. O voce pătrunzătoare și câteva albume pop reușite. Acum cântă Piaf. Din repertoriul Piaf.

Steve Vai este un tip foarte cool. Cu doi copii mari, cu un background profesional de invidiat, cu talent și priză la public. Și ce-i lipsește? Un director artistic, un producător, un cineva care să-i spună că nu are nevoie de niciun artificiu pe scenă pentru a face show.

Orquestra Buena Vista Social Club vine pentru prima dată în formulă completă, la București. Însă pe Eliades Ochoa și Omara Portuondo i-am mai văzut de vreo două ori. Dacă gustați genul și sunteți dispuși ca în pași de dans să vă împiedicați de scaunele din Sala Palatului, mergeți la concert.

Cu două premii Grammy în palmares și una dintre cele mai bune voci de jazz, Diana Krall revine în Capitală după trei ani de la primul concert. Prezență carismatică, artista canadiană își promovează acum cel mai recent album, Glad Rag Doll.

Dintre formațiile românești, de luat în seamă că Taxi va urca pe scena Arenelor Romane, pe 6 iunie. Într-o altă ordine de idei, mi-a atras atenția (doar prin oraș) „revelația” Bogdan Ota. Caut și aflu: câștigător al Norway’s Got Talent 2011. Se pare că după ce a deschis Festivalul de la Mangalia și a cântat în fața Palatului Parlamentului, botoșăneanul Ota spune nestingherit într-un filmuleț de prezentare: „acum sunt un artist”... Spre deosebire de el, eu nu-s atât de optimistă. Dacă aveți chef să vă convingeți, pe 14 și 15 iunie concertează  la Cinema Patria alături de Nordic Sonata Orchestra. 

Taguri: