[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Patricia Marinescu publicat la: 1/05/2012
Eveniment: EUROPAfest 2012, Perioada de desfăşurare: 4-19 mai 2012, Locul: Teatrul Odeon, Program : http://jmevents.ro

Europa Fest 2012

Europa Fest 2012

Un eveniment rafinat (de altfel, susţinut de Casa Regală a României), EUROPAfest înseamnă muzică bună: jazz, blues, pop şi clasic. Anul acesta, festivalul sărbătoreşte 19 ani de existenţă.

Timp de două săptămâni, pe scenele afiliate evenimentului vor urca peste 300 de muzicieni din 45 de ţări. Şi nu doar cifrele impresionează. Printre numele prezente în cadrul evenimentului se numără: Xavier Dotras Trio (Spania) şi Vincent's Chair (Australia-UK), în seara Jazz 4u, Mandolin's Brothers (Italia) reprezintă American Blues Flavours, cărora li se adaugă multe alte trupe din Europa sau America de Sud.

Pe lângă concerte, ca să fiţi la zi cu noutăţile scenei jazz şi clasic, aflaţi că şi anul acesta se pregătesc două competiţii. Mai întâi, Bucharest International Jazz Competition, în semifinala căreia s-au calificat 25 de formaţii tinere de gen, româneşti şi străine. Până când juriul va desemna grupul câştigător, la finalul evenimentului, serile de competiţie se vor încheia cu serii de jam sessions şi workshopuri.

Al doilea concurs sub umbrela EUROPAfest este Jeunesses International Music Competition, în care 138 de violonişti din 38 de ţări vor încerca să convingă juriul internaţional.

Ca să mai scăpăm de tensiunea concursurilor, organizatorii vă invită, şi anul acesta, la Caffe Festival. Asta înseamnă evoluţii live, improvizaţie la scenă deschisă şi seri eclectice.

Desigur, cum se întâmplă la finalul fiecărei ediţii a evenimentului, EUROPAfest se încheie cu o gală în cadrul căreia vor performa artişti invitaţi, dar şi câştigătorii celor două concursuri.

 

EUROPAfest 2012

Teatrul Odeon, 4-19 mai.
Program complet: http://jmevents.ro

Taguri: