[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Mihai Nicolau publicat la: 3/04/2012
Corrosion of Conformity - Corrosion of Conformity
Albumul lunii

Corrosion of Conformity - Corrosion of Conformity

Trupa americană de heavy metal revine cu al optulea album de studio, după o pauză de şapte ani.

Corrosion Of Conformity este aproape de a împlini trei decade de la debutul discografic Eye for an Eye în aceeaşi formulă: Woody Weatherman (chitară/voce), Mike Dean (bas/voce) şi Reed Mullin (tobe/voce). Despre acest nou album se poate spune că este o întoarcere la origini. Şi asta datorită stilului adoptat, fuziune punk-metal, dar se reflectă şi din aerul dat de titlu, căci, de obicei, albumele self-titled sunt cele de debut. Muzica americanilor mi-a atras atenția după ce am ascultat albumele din perioada în care Pepper Keenan (Down) era membru al trupei.

Eu unul prefer acele materiale şi îi simt lipsa acum. Revenind, vă pot mărturisi că, după câteva ascultări ale albumului Corrosion Of Conformity, încă nu mi-am dat seama dacă Woody Weatherman nu ştie, nu poate să facă solo sau ăsta e stilul lui. Senzaţia generală a fost: ceaţă, nerv şi un alt mod de a privi lumea. Fără compromis, cu atitudine şi repulsie. Dacă cineva pasionat de rockul agresiv (exclud aici „traforajul groh viteză”) descoperă CoC cu ocazia acestui album are, din punctul meu de vedere, două opțiuni: îi va lăuda, pentru că, în 2012, sună ca în anii ’90 sau vor spune că băieții ăștia sunt învechiți și că nu reprezintă muzical mileniul trei. Îi anunț astfel pe aceștia din urmă că Mars Volta a lansat un nou album.