[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Mihai Nicolau publicat la: 6/10/2011
Album românesc

byron - Forbidden Drama

byron - Forbidden Drama

Dan Byron lansa în 2007 primul său material discografic. Avem de-a face cu un album concept, structurat în 3 acte și un epilog, cu 13 piese, o singură compoziţie fiind semnată 6fingers.

Rating BeWhere!: 8.5
Rating-ul tău:

Restul, Dan Byron. Începem cu Fake Life, o alegere excelentă pentru deschiderea unui album. O mixtură interesantă între art-rock și alternativ, o piesă plină de forță, cu pasaje luminoase. Albumul este echilibrat, cu un sunet occidental.

Un balans între frustrare, nerv și melancolie, în care se simte o puternică influență Jeff Buckley. Piesa Losing Control este o pendulare între energie și visare. Primul single – Essential Piece – are un aer optimist, iar al doilea – Blow up My Tears –, ritmat, cu un pasaj final, un scat singing, ce duce cu gândul la Freak on a Leash (Korn).

Albumul se încheie uşor teatral, într-o notă melancolic-anxioasă, dar cu o brumă de împăcare cu sine. Din punctul meu de vedere, Forbidden Drama se înscrie fără îndoială în topul select de albume românești de ascultat din 2000 până în prezent.