[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Patricia Marinescu publicat la: 24/01/2014
Bruce Springsteen's High Hopes

Bruce Springsteen's High Hopes

Rădăcinile americanului Bruce Springsteen devin din ce în ce mai vizibile cu acest nou album al său. Dacă îi era neclar cuiva, acum e limpede. High Hopes este un material country folk, mai bine zis Irish folk, cu mici - poate prea mici - accente rock.

Chiar și așa, nu că ar fi ceva rău, dar ne-am fi dorit ceva cu și mai mult zvâc, materialul produs împreună cu Ron Aniello și Brendan O'Brien ocupă câteva prime locuri în alte câteva clasamente muzicale.

High Hopes este plăcut, este de ascultat, dar nu suportă comparații cu celebrele Born To RunThe River sau Born in the USA care, pe lângă calitatea menționată mai sus, au avut și au încă multe de spus în muzica mondială. Aici, pe High Hopes, și-au găsit loc multe balade, reinterpretările ale unor piese înregistrate sau cântate cu ani mulți în urmă. Iar pe lângă colaboratorii obișnuiți ai lui Springsteen – E Street Band, o intervenție notabilă este cea a lui Tom Morello (Rage Against the Machine, Audioslave) – vocal pentru piesa The Ghost of Tom Joad și chitarist pentru trei sferturi dintre piesele de pe album.

Al optsprezecelea album de studio semnat The Boss, High Hopes îl duce pe Springsteen din nou în prim plan.