[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Patricia Marinescu publicat la: 23/01/2012
Album de colecţie

Bruce Springsteen - Born in the U.S.A.

Bruce Springsteen - Born in the U.S.A.

Fără a da dovadă de fals patriotism, Bruce ”The Boss” Springsteen lansa în 1984 un album plin de forță, de mesaj, totuși ușor neclar ca stare, dar cui nu-i prinde bine și puțină melancolie...

Rating BeWhere!: 9.5
Rating-ul tău:

Este foarte probabil ca rockerul care suprindea, la începutul anilor ’80, esența Americii acelei perioade într-un singur disc să nu vă atingă coarda sensibilă cu acest material, însă, dacă vă lăsați purtați în camioneta imaginară printre câmpurile sudiste ori chiar pe o autostradă din Nevada, veți ajunge rapid la o concluzie. ”A cool rockin‘ Daddy in the USA” – și irlandezul american se dezlănțuie. După piesa statement, urmează alte unsprezece  de top.

Born in the U.S.A. este, așa cum se arată Springsteen în general, natural. Boss se folosește (strategic!) de cea mai de preț avuție a națiunii: visul american. Îi adaugă ceva dragoste și rock‘n‘roll din plin, iar rezultatul se poate auzi cu urechea liberă. Downbound Train, alături de Cover Me și No Surrender nu fac altceva decât să întregească lista celorlalte hituri: I‘m on Fire, Bobby Jean, My Hometown, I‘m Going Down, Glory Days sau Dancing in the Dark.

Cu un Grammy pentru Best Rock Vocal Performance și patru American Music Awards, începem săptămâna ascultând Born in the U.S.A.