[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Patricia Marinescu publicat la: 4/08/2014

August, în 7 festivaluri de muzică

August, în 7 festivaluri de muzică

În ultima lună de vară, promoterii români de concerte, dar și instituții de stat propun festivaluri rock și alternative, jazz, ori cu tentă ska/punk.

Prima oprire, la Sibiu. A noua ediție a festivalului Artmania are loc în perioada 7-9 august, în patru spații ale orașului: Vampires’Den Palatul Brukenthal Altemberger și Piața Mare. Printre numele de pe afiș se găsesc Therion, Tides From Nebula, Crematory și Peter Hammill. Prețul biletelor variază de la 50 la 180 de lei, în funcție de concerte.

Domeniul Știrbey din Buftea găzduiește o nouă ediție Summer Well, în perioada 9-10 august. Pentru amatorii de muzică indie/alternative, poate cea mai plăcută supriză o reprezintă prezența trupei The National. Acesteia i se alătură Placebo și Miles Kane, printre cele mai importante nume. Prețul unui abonament, acces general, este de 199 lei.  

Al treilea weekend din august înseamnă, pe de o parte, Rockstadt Extreme Fest, 13-16 august, dar și Muscel cLoverFest, 15-17 august. Stilurile muzicale sunt diferite, însă ambele merg pe principiul: campare și voie bună. La a doua ediție de Rockstadt Extreme Fest, capete de afiș sunt Katatonia și Rotting Christ. Abonamentul pentru patru zile de festival costă 150 lei.

A cincea ediție a Muscel cLoverFest (a șasea, punând la socoteală și ediția zero) îi aduce pe scena de pe pajiște pe The Blues Preachers – Cătălin Tzetze & Southernman Robbie, Rareș Totu & Midnight Express feat. Dean Bowman – solo Black spirituals și The Amsterdams. Prețul abonamentului, care include taxa de campare, este de 45 lei.

În perioada 22-24 august, în parcul Herăstrău are loc prima ediție a BUCHAREST GreenSounds FESTIVAL. Aici vor cânta formații din România, Franța, Olanda, Belgia sau Serbia, iar cap de afiș este trupa Jaya the Cat. Intrarea este liberă.

Consiliul Județean Suceava, Muzeul Bucovinei și Centrul Cultural Bucovina au realizat line-up-ul pentru Bucovina Rock Castle, 21-23 august: Alternosfera, Luna Amară, Vița de Vie, Coma, Implant Pentru Refuz Dog Eat Dog (USA) și Nazareth (Irlanda), printre alții.

Ultima oprire, în ultimul weekend din august, o facem la Bran. Aici – Jazz at Bran Castle 2014 se desfășoară în perioada 29-31 august, la Castelul Bran / Biserica Evanghelică Râșnov. Line-up-ul este format din artisti din Norvegia, Danemarca, Italia și Franța, iar capul de afiș este Nils Petter Molvaer care aduce cel mai recent album, Switch.Prețul abonamentului este de 300 lei, iar biletul pentru un singur concert, 125 lei.

Taguri:

un comentariu
Mihai Ignat6 August, 2014:

De FanFest, nimic?