[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Anca Negoiță publicat la: 29/02/2012

Restaurante din Bucureşti: Omnivore's dilemma

Restaurante din Bucureşti: Omnivore's dilemma

Este genul acela de loc urban cool, suficient de occidental şi exclusivist, dar şi suficient de homey pentru a ieşi complet din contextul unui Bucureşti kitschos.

Relaxat, cu design industrial şi cu muzica lui Yasaer, Gotye şi The xx, Omnivore's Dilemma are doar câteva mese şi un galantar cu tot felul de chestii „exotice” şi apetisante. Meniul se schimbă în fiecare zi. Restaurantul, dacă putem să-i spunem aşa, este deschis între orele 10 şi 19 de luni până vineri. E recomandat să-l vizitaţi între 12 şi 15 pentru a putea alege din meniul complet. După orele acestea se cam termină supa, mai e doar o porţie de fel principal etc. Noi am venit la timp. Adică exact la ora la care, dacă vă aşezaţi la a doua masă de la uşă, razele unui soare fierbinte vă vor aminti că, în ciuda codurilor portocalii, sunt totuşi şanse mari să vină primăvara.

 

Am ales un quiche cu mozarrella şi roşii, pui cu sirop de arţar, tartă cu mere şi nuci şi suc proaspăt de mere. Despre quiche-urile de la Omnivore's auzisem deja că sunt ultra gustoase. Dar niciun zvon nu s-a comparat cu realitatea. Am jurat că o să încerc să-l gătesc acasă. Sau că voi face cărare până la ei ori de câte ori îl au în meniu. Puiul cu arţar mi-a amintit de puiul cu miere al bunicii. Dulce, fraged, acompaniat de felii de ceapă dulce-acrişoară, puţin caramelizată şi cartofi copţi cu rozmarin.

 

La fel şi tarta, cu gustul de prăjitură făcută în casă. Zemoasă, bogată în mere şi nuci, cu puţin aluat şi acela însiropat bine, exact aşa cum îmi place. De fapt, toată atmosfera de aici este „ca acasă”. O casă în construcţie, ce-i drept. Cu pereţi de beton, cu mese de lemn natur pe care stau vaze mici cu flori uscate, cu rafturi şi dulapuri pe care sunt oale, cratiţe şi castroane într-o dezordine ordonată, cu un bucătar care găteşte de zor. Fac şi livrări la domiciliu. Comanda minimă este de 40 de lei.

 

Restaurant Omnivore's Dilemma 

Calea Victoriei 214, 021.212.56.66;
www.omnivores.ro