[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Anca Negoiță publicat la: 1/09/2012

Biker’s Club

Biker’s Club

Nu trebuie să fii motociclist pentru a te hrăni ca un motociclist. Aceasta a fost ipoteza de la care am pornit atunci când, sfioşi, ne-am oprit în faţa barului de pe DN1.

Nu ştiam exact cu ce se hrănesc motocicliştii. Mai mult, îi bănuiam (şi continui să-i bănuiesc) a fi oameni cât se poate de normali în ce priveşte apucăturile gastronomice. Ei bine, nu este deloc aşa. Sunt o specie aparte. În farfuriilor lor găsiţi tacheţi în flăcări, plăcuţe de frână, piston de vită cu şaibe în sos de vin, faruri murdare cu sos remoulade, bujii arse de pui, ambreiaj şi „multe alte piese încinse pe care să le răceşti cu multă bere”, după cum scrie în meniu.

 

Nu ne-am speriat nici de meniul vitezoman, nici de domnişoara de carton care ne aştepta la intrarea pe terasă stând lasciv pe o motocicletă la fel de cartonată. Terasa grădină este răcoroasă şi îmbietoare, aşa că am ocupat un loc la una dintre mesele de lemn. Am comandat o supă cremă de broccoli şi o ciorbă de văcuţă. Au venit destul de repede, imediat după alunele din partea casei, dar nu atât de repede încât să nu avem timp de inspecţie. Doar două mese mai erau ocupate. Într-o parte era o familie tânără cu un copil care abia învăţa să meargă, în cealaltă parte, două fete îşi povesteau amarul la o bere. Era totuşi vineri la ora prânzului, în plină sărbătoare (Adormirea Maicii Domnului) şi zi liberă de la stat. Probabil că şi barmanul se mira de aglomeraţie. În fine, au venit supele. Calde, proaspete, aburinde. Crutoanele, şi ele, abia preparate, fierbinţi şi aromate cu busuioc şi cimbru. Le-am terminat rapid şi, din nou, ne-am îndreptat atenţia către peisaj. Eram curioasă cum arată interiorul. Ei bine, este perfect pentru un going out cu muzica live. Are acel aer de bar american cu canapele de lemn tapisate cu piele, o motocicletă care atârnă de perete. La o scară mult mai mică, mi-a amintit de Hard Rock Cafe.

 

Felul doi, pulpe de pui marinate la grătar cu cartofi ţărăneşti acompaniate de un sos de usturoi cu smântână. Nimic mai puţin original. Dar ne era foame şi asta a recomandat ospătarul atunci când l-am întrebat care dintre preparate se serveşte cel mai rapid.

Am stabilit că ne întoarcem la Biker’s într-o sâmbătă seara pentru a testa şi experienţa unei petreceri aici. Cu plăcuţe de frână, ambreiaj şi bere fără alcool.

 

Biker’s Club

Calea Bucureştilor (DN1) 250, Otopeni, Ilfov; 0314.309.383; www.bikersclub.ro