[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Anca Negoiță publicat la: 6/07/2012
American style

American style

Vă invităm prin restau­ran­tele bucureştene care servesc buca­tele tradiţionale ale Unchiului Sam. De 4 iulie, it’s time for a perfect day, cu breakfast, lunch şi dinner.

Micul dejun

Scrambled eggs cu bacon, pancakes sau cereale cu lapte şi o cafea luungă cât o zi de post. Alături de un New York Times şi, eventual, un suc de portocale. Cam aşa arată un mic dejun tradiţional american. Ne-am învârtit în lung şi-n lat prin Bucureşti în căutarea deliciilor de mai sus şi tot ce-am găsit a fost Starbucks, unde, chiar dacă nu se găseşte mare lucru din meniul amintit, tot puteţi încropi ceva american style. Au gogoşi (ca să vă simţiți ca-n NYPD), au chessecake New York, au muffins cu afine low fat şi, cel mai important, au Caffe Americano.

Starbucks este varianta „fast food” a cafenelelor. Aşa că şi noi, precum americanii care l-au inventat, am preferat să luăm cafelele şi brioşele to go şi, pentru că ne era în drum, să le mâncăm în Herăstrău. Nu tolăniţi pe iarbă ca amicii de peste ocean (din raţiuni evidente de genul „nu călcaţi iarba”, dacă vreţi să respectaţi legea şi să nu vă pătaţi hainele), ci pe o bancă la umbră. A fost tare plăcut, mai ales că, în plină perioadă de caniculă, un parc gol şi răcoros la 8 dimineaţa e o binecuvântare. New York Times n-am avut, dar am citit despre Obama pe iPhone.

Starbucks, Nicolae Titulescu 4-8; www.starbucksromania.ro

Prânzul

hardrockklaos.jpgLa miezul zilei vrem să mâncăm bine, sănătos şi gustos. Ce ziceţi de ribs? Știm din filme, din cărţi că acest fel de mâncare este printre preferatele americanilor. I wonder why? Ce locuri mai bune decât Hard Rock Cafe şi Ruby Tuesday, americane prin excelenţă. Înconjurat de chitare, jeans şi discuri, m-am aşezat la o masă pe terasa ferită şi am primit o minunăţie de Hickory-Smocked Bar-B-Que Ribs (49 lei), o farfurie plină cu două bucăţi sănătoase de coaste de porc acoperite de sosul roşu dulceag, cu cartofi prăjiţi, fasole roşie şi sos coleslaw. Carnea fragedă cade de pe oase, e aromată, e perfect gătită, e delicioasă! Și nu pică greu! Altă zi, alt prânz, la Ruby Tuesday, înăuntru, rezist tuturor tentaţiilor hamburger-eşti şi comand Ribs Louisiana (50,90 lei), adică un platou îndestulător cu coaste unse cu sos cu arome Bayou, cu creveţi şi ceapă pane, alături de broccoli şi piure. Un combo clasic (porc-creveţi), gătit ca la carte, cu aceeaşi carne dezlipin­du-se de pe oase la simpla „ameninţare” a tacâmurilor, cu texturi diferite şi com­plementare. Nu pomenesc nimic despre deserturile (şi ele clasic americane: home made apple cobbler – 24 lei, double cho­colate cake – 14,90 lei) savuroase, pen­tru că vreau să trec repede la cină, într-un loc care m-a surprins foarte plăcut.

 

Hard Rock Cafe, Bulevardul Kiseleff 32, 021.206.62.61; www.hardrock.com; Ruby Tuesday, Bulevardul Decebal 4, 021.323.78.71; www.ruby.ro

Cina

redangusklaos.jpgIniţial, aş fi vrut să comand tot coaste, dar localul primitor, cu tot felul de obiecte amintind de vestul sălbatic (mai puţin pielea de pe banchete, înlocuită aici cu ţesătură) şi cu meniu oarecum standard, m-a deturnat către Roasted Marrow Bone (19 lei), mă­duvă de vită rumenită, pe care o aşezaţi pe pâine neagră, cu ceapă roşie şi cu sare de mare, delicioasă, un început perfect pentru consistenţa Legendary Rib Eye Steak (76 lei), antricotul medium rare, bine desenat de urmele grătarului, cu gust şi textură savu­roase. Servit cu trei felii de cartofi wedges, având alături o salată răcoritoare cu roşii, ardei gras, castravete, salată creaţă (12 lei), şi o sticlă de El Emperador (Cabernet Camenere, Chile 2010, 35 lei!), nu-mi mai puteam dori decât... The Ultimate Cheese Cake (23 lei), strat subţire de biscuiţi la bază, cremă fină, discret înţepătoare, de brânză, acoperită de felii de mandarină. Delicious! Data viitoare am să urc la etaj, în pub, unde, între săgeţi (de darts) şi beţe (tacuri), am să comand un burger, sau chilli con carne, sau... Vită, oricum!

 

Red Angus Steakhouse, Franceză 56, 0734.884.499;  www.redangus.ro