[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Adelina Țucă publicat la: 6/05/2014
Bucureşti

Phoenix Pub, Șos. Controceni 16, www.phoenixpub.ro. Non-stop!      

Phoenix Pub, a doua casă a studenților

Phoenix Pub, a doua casă a studenților

„Rock, bere, studenți, karaoke” este sloganul și deja v-ați prins despre ce este vorba. Deși cei mai mulți dintre cei care-l frecventează sunt studenți, locul este potrivit pentru orice vârstă. Apărut oficial la 1 martie 2013, Phoenix Pub este „deschis veșnic”.

Prețurile sunt și ele… studențești – o bere costă 5 lei, la fel o ciocolată caldă, o cafea sau un ceai. Dacă ești înfometat, poți comanda sandvișuri (5-7 lei), preparate din pui sau din porc și ciorbe (5-7 lei) ori omlete la micul dejun (4-5 lei).

Localul este împărțit pe două niveluri. La parter, unde este mai luminat și mai elegant, ai vedere la stradă. Este perfect pentru zilele ploioase sau cețoase, când poți bea un ceai fierbinte și poți privi nestingherit trecătorii. Dacă îți plac mai mult liniștea și spațiile mai mici, atunci o să te simți bine aici.

Dacă preferi agitația, subsolul este locul pe care-l cauți. Mai spațios, cu aspect de bar rock, are mese mai mari, perfecte pentru întâlniri de grup. Aici au loc toate evenimentele pub-ului: karaoke (vineri seara), mima (marți seara) sau sesiuni de brainstorming (în zilele de luni). De asemenea, aici sunt organizate și seri folk (miercuri, de regulă) cu interpreți mai mult sau mai puțin cunoscuți. Dacă ai voce bună, o trupă sau știi să cânți la un instrument, poți veni aici să faci o demonstrație pentru a te afirma.

Pe pereți, atât la subsol, cât și la parter, stau înșirate numeroase tablouri cu trupe și artiști rock, iar dacă ai venit de câteva ori, deja începi să te simți ca acasă. Muzica, de la heavy metal și hard rock la piese slow, te acompaniază în cea mai mare parte a timpului, personalul este prietenos și, ingenios!, poți apăsa unul dintre butoanele atașate fiecărei mese, dacă ai nevoie de ceva sau dacă vrei să primești nota de plată mai repede.

Vara și în zilele călduroase, îți poți petrece după-amiezile și serile în aer liber, la măsuțele din fața pub-ului, exact lângă stradă.

Cei care cunosc legenda știu că Phoenix Pub a apărut după ce mult mai vechiul său frate La Jeg, considerat templul studenților de la Politehnică, Jurnalism, Psihologie și mulți alții, a încetat să mai existe. Numele Phoenix reprezintă renașterea din cenușă a vestitului La Jeg, spiritul mereu tânăr al vechii gărzi de „jegoși” plutind în continuare pe șoseaua Cotroceni. 

Taguri: