[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:

Florin Barbu

A colaborat cu publicațiile TimeOut București, Dilema veche, Dilemateca, Observatorul Cultural și, din octombrie 2011, este Editor Localuri al revistei BeWhere!.

editori.bewhere.ro/florin-barbu/
Prin lume - Maharaja Indisches Spezialitä­ten

Prin lume - Maharaja Indisches Spezialitä­ten

Cum revista noastră devine „nationwide” și cum nu am nimic proaspăt gustat, și remarcabil, din spațiul carpato-danubiano-pontic (minus București), vă invit să faceți o escală la Berlin, pe strada mai sus notată și să comandați tot ce vreți din meniu.

Restaurant rusesc: Tchaikovsky

Restaurant rusesc: Tchaikovsky

Aşezat pe una dintre străzile care dau spre podul de la fosta Operetă, acest restaurant e plă­cut, elegant, dar nu greoi, chiar dacă din tavanul încăperii de la parter atârnă un candelabru măricel.

Restaurante româneşti: Zahana Zexe

Restaurante româneşti: Zahana Zexe

Ştiam că e lângă fosta casă de cultură „Mihai Eminescu”, acum Teatrul Metropolis, dar Zexe şi-a luat tălpăşiţa niţel mai încolo, în locul unde era „Garibaldi”, alt restaurant.

Ca sarea în bucate

Ca sarea în bucate

Îmi place să scriu despre mâncare pentru că îmi place să mănânc și pentru că îmi place să gătesc și pentru că e cea mai directă și plăcută și scurtă (distanța farfurie-gură ar trebui omologată universal) cale să cunoști oameni.

Bel Ami – cronică de film
Titlu: Bel Ami , Regia : Nick Ormerod, Distribuţia: Robert Pattinson, Uma Thurman, Kristin Scott Thomas, Christina Ricci, Durată : 102 minute, Premieră : 2 martie 2012

Bel Ami – cronică de film

Filmul Bel Ami este ecranizarea nuvelei omonime a lui Guy de Maupassant.

Premii (ne)văzute

Premii (ne)văzute

N-am văzut Ursul de Aur al fraților Taviani, so nu pot spune nimic aici. Doar că este un film scurt, 76 de minute.

Imperfecta zi de epocă

Imperfecta zi de epocă

Aveam notate două filme din competiție pe care să le văd ieri, de la 9 am și de la 12, dar, deși m-am trezit în timp util și destul de utilizabil, am sărit peste matineu dintr-un motiv foarte simplu.

Ziua perfectă

Ziua perfectă

Da, chiar așa. Și n-am văzut nici un film din nici o secțiune. Dar, m-am plimbat pe lîngă fostul Zid al Berlinului, din care a mai rămas o porțiune de vreo 500 de metri, față în față cu ministerul german al finanțelor.

Miercuri, molime & parade la Berlinale

Miercuri, molime & parade la Berlinale

N-am ajuns eu la primul film, la ora 9 am adică (motivele fiind foarte întemeiate & îmbibate...), dar nu voiam să ratez ...

Marți la Berlinale

Marți la Berlinale

Până s-ajung la ziua de ieri, am 2 restanțe la ziua de luni. Sper că m-am pregătit și, cu puțină bunăvoință, poate scap de ele.